Elliot Öhgren utan lycka på Irland. 
Icke-nominerade ryttare främst

Actionbild från Blommeröd på Elliot Öhgren i sadeln på Chatham House Rule.  

 

Irland. Icke-nominerade ryttare placerade sig främst i dagens häcklöpning i The Gentlemen´e League Fegentri Championship i Cork. 

Elliot Öhgren hade inte någon lycka ombord på hästen Liclash som kom sist av de tolv som fullföljde. 

 
 

+ 38 procent

Svensk Galopp meddelar att avgiften för gästbox på gäststallområdet (alla banor) i samband med tävling höjs med 38 procent, från 290 kr till 400 kr plus moms, från och med säsongspremiären den 3 april. På Blommeröd blir boxavgiften ännu högre, 700 kr plus moms. 

 

Åter störst spel i hinderlöpningar

Storbritannien .De brittiska spelbolagen Ladbrokes och Coral har nyligen gett ut en topplista över de 40 löpningar som det spelades mest i förra året. 

Liksom tidigare år är hinderloppen i förkrossande majoritet. Det lopp det spelades mest i är Grand National och därefter följer Cheltenham Gold Cup. På tredje plats kommer Epsom Derby som är den enda slätlöpningen på topptiolistan.

Inte mindre än 25 av de 28 löpningar som rids på Cheltenhamfestivalen i mars återfinns bland de 40 mest spelade loppen.

[Källa: Thoroughbred Owner Breeder inc Pacemaker]

 

Årspremiären närmar sig

Bro Park. Nu är det mindre än två veckor kvar till säsongspremiären på Bro Park onsdagen den 3 april. 

Vädret har inte varit helt optimalt den senaste veckan. Det har kommit regn eller snöblask och några nätter har det varit minusgrader. Men ett par dagar har bjudit på solsken och värme som hjälpt till att torka upp tävlingsbanan. 

Dennis Persson, Svensk Galopps anläggningschef på Bro Park, ser i dagsläget inga hinder mot att genomföra premiären den 3 april som planerat.

- Status på banan den 20 mars är att tjälen har släppt över hela banan och vi väntar endast på att ytlagret ska torka upp och ge bärighet så att vi kan bearbeta den. Vi tror att detta kommer gå relativt fort och att vi därmed kan öppna banan för träning mot slutet av denna vecka, säger Dennis Persson. 

På måndag är det dags för anmälningar. Vårpremiärens amatörlöpning är uppkallad efter hästen Sicane och segrande hästens ryttare kommer att få en tavla som skänkts av Sicanes ägare/tränare/ryttare Bengt-Olov Westerberg.

Tavlan som det ska tävlas om i årets första amatörlöpning. T.v. prisdonatorn Bengt-Olov ”Bowen” Westerberg och t.h. ARK:s ordförande Hans Engblom. Foto: Ulf Lonäs.
 
 

Altior obesegrad i 18 hinderstarter

Storbritannien. Altior var en av Cheltenhamfestivalens största favoriter och visst infriade han förväntningarna genom att vinna Queen Mother Chase-Gr 1, tränad av Nicky Henderson och riden av Nico de Boinville

Det var tioåringens 18:e raka seger på hinder. Konstellationen Henderson och de Boinville tog ytterligare två meriterande segrar, fyraåringarnas Triumph Hurdle-Gr 1 med Pentland Hills och Coral Cup Hcp Hurdle-Gr 3 med William Henry. 

Årets Cheltenham Gold Cup-Gr 1 vanns av Al Boum Photo, riden av Paul Townsend och tränad av Willie Mullins som efter sex andraplatser nu tog sin första tränarseger i loppet. 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej