ARK GaloppNytt nr 600

Det här är det 600:e numret av ARK:s nyhetsbrev ARK GaloppNytt. Det första numret kom ut den 12 februari 2012.

Vi fortsätter med utgivningen och rapporterar om svensk amatörryttarsport och svenska ryttares framfart i utlandet blandat med notiser om utländsk galoppsport. Budskapet är som tidigare att amatörryttarsporten är en oumbärlig beståndsdel för hela galoppsporten.

Tyvärr är det inte alltid möjligt att sända nyhetsbrevet med mail på grund av begränsningar i utskicken men det finns alltid att läsa på hemsidan och Facebook

 

Hanna Nimåker vinner i sin andra ritt
 Hanna Nimåker vinner på Reinhold. Foto: Stefan Olsson.

 

Jägersro 20 november. Onsdagens amatörlöpning såg en helt ny licensinnehavare segra, Hanna Nimåker som har tagit klivet från travet till galoppen och nu red sin andra löpning på hästen Reinhold.

Louise Pettersson försökte stjäla loppet med Cantini och hade flera längders försprång då åttahästarsfältet gick in i svängen. Närmast följde Watch Me Dance (Tina Henriksson). Reinhold var näst sist i väg från startboxarna vid 1200 metersstarten men avancerade upp till tredjeplatsen i svängen.

Halvvägs in på upploppet hade Hanna Nimåker övertagit täten med Reinhold och försvann iväg till lätt seger med 2½ l. På fyra tidigare starter hade Reinhold som bäst en femteplats. Cantini lyckades precis rädda andraplatsen före Watch Me Dance.

Femteplacerad blev danskan Victoria M. Larsen som nu åker till Abu Dhabi för att rida finalen i HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship mot bland andra Ulrika Holmquist. Ävenex-amatören Hanna Mårtensson reser för att rida i lärlingarnas finallopp.  
 
 
På söndag rids finalen i  Börjes Champion ARK Cup 2019.
Tre ryttare kan vinna resestipendiet.
Blir det Tina Henriksson, Alina Öhgren eller Elin Rödjare?
 Dennis Persson uppskattad mötesgäst

75 årsjubilerande ARK höll sitt höstmöte på Bro Park i lördags. Mötet kanske inte kan sägas ha varit välbesökt men det var trevlig stämning.

Dagens gäst Dennis Persson berättade informativt och lättsamt om sin karriär som amatörryttare och tränare, och nu i egenskap av anläggningschef på Bro Park om sina förhoppningar inför framtiden.

 

ARK åter med vid SG:s Galoppgala

Den kanske mest glädjande nyheten som ARK:s ordförande Anna Öhgren lämnade vid Höst-mötet är att ARK åter får dela ut sina priser till årets ryttarchampions vid Svensk Galopps Galoppgala. Till saken hör att det ursprungligen var ARK:s After Season Dinner som var upphovet till SG:s Årets Hästfest. Under en följd av år delade ARK ut championplaketter och vandringspriser vid SG-festen.

 

Nyheter i korthet:

-  Vid ARK:s Höstmöte beslutades att medlemsavgiften för år 2020 ska vara oförändrad 300 kr.

-  ARK kommer att upphöra med att dela ut prisrosetter till segerhästen i amatörlöpningar vid årsskiftet. De rosetter som finns kvar i lager kommer att delas ut i Fegentrilöpningar, på Strömsholm och i vissa bättre amatörlöpningar.

Alina Öhgren var bäst i frågesporten på Höstmötet och vann en Bengt Böckman-litografi. Foto: Anna Öhgren.

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej