Tina Henriksson kopplar greppet

 Tina Henriksson. Arkivfoto: Nils Rosenkjaer.

 

Bro Park 3 november. Trots ett minimalt startfält om fem hästar bjöd söndagens Happy Amateurs Amatörlopp över 2100 m på arabiska fullblod på ett spännande upplopp.

Det blev en hård kamp mellan Tina Henriksson på Mahany De Piboul och Lucas Olsen på Jaldi Karo. Tina Henriksson är inte för inte Sveriges kanske skickligaste amatörryttare men här fick hon ge allt för att Mahany De Piboul skulle rädda segern. Det skilde nos då mållinjen passerades. Sedan var det 12 längder ner till trean Emma Nordin på Toutatix.

Det var för övrigt ett säreget lopp eftersom fyra av de fem starthästarna ägdes/tränades av en och samma person, Maria Hagman-Eriksson, vilket ledde till att löpningen reds utan totalisatorspel.

Med två segrar inom loppet av fem dagar har Tina Henriksson kopplat greppet om championatstriden. Hon har sex segrar. Värsta konkurrenten Elliot Öhgren måste ta två segrar, eller en seger och en andraplats, för att kunna hota och Jessica Wadst måste ta tre segrar. Så allt talar för att Tina Henriksson kommer att ta sitt tredje amatörryttarchampionat. Tidigare har hon vunnit åren 2010 och 2011. Det återstår åtta amatörlöpningar att rida, fem på Bro Park och tre på Jägersro.
 
Segerrikaste amatörryttare slätt
1.  Tina Henriksson            31: 6-3-6   236.800 kr
2.  Elliot Öhgren                 21: 5-3-3   207.300 kr
3.  Jessica Wadst               16  4-1-5   159.200 kr
4.  Malva Blademo             18: 3-2-3   144.400 kr
5.  Daniel Mattsson            13: 3-1-1   100.900 kr
Källa: Svensk Galopp. 62 ryttare har ridit. 20 av dem har vunnit.
 
 

ARK:s Höstmöte på Bro Park

Amatörryttarklubben håller Höstmöte lördagen

den 16 november kl. 13.00 i Annexet.

Program: Salladslunch, Dagens gäst: Dennis Persson, Mötesförhandling, Galoppfrågesport med inramad Bengt Böckman-litografi till vinnaren.

För beräkning av antalet luncher vänligen anmäl att Du kommer till               
                                                  ohgren.anna@gmail.com
 

 

Två kan vinna Wendes Cup på söndag? Blir det Emelie Gustafsson eller Jessica Wadst?

 

Tina Henriksson tvåa i Fegentri ARCC

 Italienaren Alberto Berton, förra årets vinnare av Longines World Fegentri Championship Gentlemen och i år vinnare av Fegentri Amateur Riders Champion Cup (ARCC), gratuleras av Franco Castelfranchi, styrelseledamot i Fegentri.  

 

Det internationella amatörryttarförbundet Fegentri lanserade en ny ryttarserie det här året, Amateur Riders Champion Cup (ARCC).

Höga krav har ställts på deltagarna. De ska tidigare ha varit Fegentrichampions eller nationella champions eller haft ett stort antal segrar.

Efter årets fem löpningar i St Moritz, Pisa, Deauville, Baden-Baden och Rom heter segraren Alberto Berton. Han vann båda löpningarna i sitt hemland Italien och kom upp i samman-lagt 29 poäng. På delad andraplats med 12 poäng kom Tina Henriksson och Hana Jurankova från Österrike.

Italien vann även nationstävlingen med 29 poäng. Ryttare från elva nationer har deltagit. Med 14 poäng kom Sverige tvåa och här bidrog Elliot Öhgren med några poäng.  

Tyvärr har ryttarserien dragits med en del barnsjukdomar. Att det bara varit fem löpningar har inneburit få ridtillfällen och det har även varit vissa brister i regelverket som är under översyn.

 

Två raka segrar för Emilie Finckenhagen

Emilie Finckenhagen vinner på egna hästen Queen´s Delight.

 

Övrevoll 31 oktober. Emilie Finckenhagen hade knappt hunnit smälta segersötman efter sin seger med Fort den 24 oktober innan det var dags för ny segerdefilering på Queen´s Delight. Tvåa kom Jana Kolackova med Our Boy John.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej