Daniel Wirenstål tar sin 39:e seger

Innerspårets Daniel Wirenstål på Meglio (10) vinner med hals före ytterspårets Melissa Juneskans på Magical Red (6). Skymd trea Evelina Rönnlund på Magical Red. Foto: Stefan Uppström.

 

Bro Park 13 november. Daniel Wirenstål (44) rider inte slätlopp så ofta numera, det blir mest hinderlopp, och när han på onsdagen red in i vinnarcirkeln var det första gången sedan segern i SM för Amatörryttare 2016 med Mykita som han vann ett slätlopp.

Det var faktiskt första gången för i år som Daniel Wirenstål red ett slätlopp. Det gick fort från start med ett utspritt startfält. Tea Biscuit (Evelina Rönnlund) och Mors (Emma Nordin) sågs i tätpositioner stor del av loppet. I slutsvängen hade ledarduon en till synes ointagbar ledning med Melissa Juneskans på Magical Red i täten för de övriga. Daniel Wirenstål kom med en långspurt på Meglio och sista 100 m utmynnade i en hård slut-strid mellan tre hästar. Meglio vann med hals före Magical Red och sedan var det samma marginal till Tea Biscuit. Förra veckans segerekipage Elin Rödjare på You Bet blev fyra.  Loppet reds över 2350 m och hade nio startande hästar.

Segerekipaget Daniel Wirenstål på Meglio med tränare Dennis Persson, som är ARK Höstmötesgäst på lördag, träckare Karen Kuszli och ARK:s ordf Anna Öhgren. Foto: Stefan Uppström.

 

Börjes Champion ARK Cup 2019

Kvarvarande löpning:

Avd. 15 – Final söndag 24 november Bro Park

 

 

 

Wutzelmann vann tysk hinderfinal

Tyskland. I söndags reds årets sista hinderlopp i Tyskland, en steeplechase i Krefeld med 5.000 euro till vinnaren.

Loppet vanns som väntat av svenska Grand Nationaltrean Wutzelmann. Det var nioåringens femte årsseger och för andra året i rad är han segerrikast i landet. Han tränas av Anna Schleusner-Fruhriep och reds på nytt av Pavel Stozil jr.

Tvåa kom stallkamraten Apoleon med Thomas Boyer i sadeln. Det är för övrigt samme Thomas Boyer som har ridit Carry The Glory på Blommeröd vid tre tillfällen i år. 

Tillsammans tog Wutzelmann och Apoleon åtta årssegrar och Anna Schleusner-Fruhriep blir överlägsen championtränare.

Två ryttare har vardera fyra årssegrar men Pavel Stozil jr blir champion på bättre placerigar än Jan Faltejsek.

Se loppet i Krefeld här

https://www.racebets.com/…/details/id/3029020/external/44024

 

 

Tag tillfället i akt!

Ställ ARK:s styrelse mot väggen. Vad har Du för synpunkter på ARK och klubbens verksamhet. Vad vill Du att ARK ska göra för Dig som medlem?
Här är tillfället för Dig att framföra Dina synpunkter.
Kom till Höstmötet på Bro Park nu på lördag kl 13.00.
 
 

Nyheter i korthet:

-  Åtta ryttare från lika många länder har startanmälts till lördagens Longines Fegentri World Championship Ladies i Marocko. Emma Nordin rider för Sverige och Willa Synöve M. Schou för Norge.

-  På söndag tävlas det på Övrevoll för sista gången i år. Det rids en amatörlöpning med nio startanmälda hästar men det är redan klart att Willa Synöve M. Schou blir champion för andra året i rad.

-  Ingen amatörryttare hade framskjutande placeringar vid årets danska galoppfinal i Århus i lördags. Lea Olsen blir nationell ryttarchampion för 14:e gången.

-  På onsdag rids årets näst sista amatörlopp på Jägersro. Jessica Wadst leder topplistan. 

 

ARK:s Höstmöte på Bro Park

Amatörryttarklubben håller Höstmöte lördagen

den 16 november kl. 13.00 i Annexet.

Program: Salladslunch, Dagens gäst: Dennis Persson, Mötesförhandling, Galoppfrågesport med inramad Bengt Böckman-litografi till vinnaren.

För beräkning av antalet luncher vänligen anmäl snarast att Du kommer till ohgren.anna@gmail.com

 

Vi stöttar Sveriges Fegentriryttare

Amatörryttarklubben

Jockeyklubben

Gunnar Atterholm

Lanwades Stud

Bo Berggren Urhandel AB

Jesko von Koenigsegg

Kjell Sjöberg

Gustaf De Geers Fegentrifond

GMM Skåne AB

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej