Emma Nordin vinner Börjes-finalen

Emma Nordin vinner på City Bridge. Foto: Elina Björklund.

 

Bro Park 24 november. Det blev två glada vinnare efter finalen i Börjes Champion ARK Cup 2019. Emma Nordin vann loppet med City Bridge och Tina Henriksson, som blev fyra i loppet, vann ryttarserien totalt.

Finalloppet gick över 1400 m. El Farol (Tina Henriksson) och Franciskus (Stephanie Demmler) skötte farthållningen från start till en bit in på upploppet. Då hade Emma Nordin styrt ut City Bridge från innerspåret och tagit upp jakten. 200 m kvar hade City Bridge kommit i fatt ledarduon och vann till slut med en dryg längd före Franciskus. Malva Blademo på Mr Tooma Global slog precis av El Faron i kampen om tredjepriset. Det var fjärde årssegern för Emma Nordin och den åttonde totalt.

 Finalvinnaren Emma Nordin med hederspris från Börjes. Foto: Elina Björklund.

Slutlig segrare av Börjes Champion ARK Cup 2019 och vinnare av resestipendiet blev Tina Henriksson. De tre främst placerade ryttarna fick alla var sin Bengt Böckman-litografi.

 Ettan och tvåan i Börjes Champion ARK Cup Tina Henriksson och Alina Öhgren samt ARK-ordf Anna Öhgren. Foto: E.B.
 

Slutställning Börjes Champion ARK Cup 2019

1.    Tina Henriksson                 44 poäng

2.    Alina Öhgren                      36 poäng

3.    Jessica Wadst                     34 poäng 

 

Victoria M. Larsen finalvann i Abu Dhabi

Abu Dhabi. Något oväntat blev det dansk seger genom Victoria M. Larsen i dagens finallopp av HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship.

Danskan var den minst meriterade i startfältet med endast tre segrar, två på Klampenborg och en i Marocko. Hon övertog ledningen vid ingången till upploppet och seglade sedan ifrån de övriga och vann så småningom med drygt tre längder.

Sveriges representant i loppet Ulrika Holmquist blev sjunde-placerad av tio startanden. I lärlingarnas finallopp kom Hanna Mårtensson på en hedrande tredje plats av tio.

 

Hollie Doyle passerar 100 segrar

I torsdags tog 23-åriga Hollie Doyle sin 100:e årsseger på slätt på brittiska banor. Hon är den tredje kvinnliga ryttaren som har lyckats med detta. De andra två är Hayley Turner och Josephine Gordon. Hon ska nu försöka slå Josephine Gordons rekord 106 årssegrar. Hollie Doyle red först som amatör och tog då tre segrar

 

Fransk Fegentriseger i Marocko

 Mathilde Bourillon leder Longines Fegentri World Championship Ladies inför finalen.

Marocko. Åtta ryttarinnor från lika många länder tävlade på banan Casa Anfa i Casablanca den 16 november i Longines  Fegentri World Championship Ladies.

Det blev fransk seger genom Mathilde Bourillon som har tio poängs ledning i rankingen inför finalen i Mauritius. Det innebär att om hon rider i finalloppet, vilket hon förmodas göra, blir champion. Hon grundlade sitt championat genom att vinna båda Fegentriloppen på Jägersro i juli med Half Tiger och Toutatix. Frankrike leder nationstävlingen före USA.  

Norskan Willa Synöve M. Schou kom fyra i Marocko. I rankingen ligger hon på tredje plats och har chans till en silver-medalj beroende på hur det går i finalloppet. Tjeckiskan Tereza Grbavcicova är för närvarande tvåa.

Sverige representerades av Emma Nordin i Marocko. Hon red en häst som tillmättes goda chanser men som underpresterade helt och blev distanserad ”far away”.

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej