Utbildningsdag för amatörryttare

 Sofia Presits intervjuas efter sin Fegentriseger i Istanbul.

 

I samarbete med Hästsportens Folkhögskola arrangerar ARK och Svensk Galopp en lärorik utbildningsdag. På programmet står mediaträning, ridning på Winmachine för Per-Anders Gråberg, att rida internationellt och så ges det möjlighet att ta upp aktuella frågor.

Kursen hålls på Bro Park lördagen den 26 oktober med början kl. 12.45 med gemensam lunch och avslutas cirka kl. 16.00.

Instruktörer är Per-Anders Gråberg, Josephine Chini och Dennis Madsen. Utbildningsdagen är ett resultat av det möte som hölls i augusti mellan ARK och Svensk Galopp.

Anmälan och frågor till cecilia.graberg@svenskgalopp.se

senast den 21 oktober.

 

Ryttarlicenskurser

Om det blir tillräckligt med deltagare kommer det att hållas ryttarlicenskurser för blivande amatörryttare och lärlingar på Jägersro 12-13 oktober och på Bro Park 19-20 oktober.

För mer information se Svensk Galopps hemsida eller kontakta snarast cecilia.graberg@svenskgalopp.se

 

Mina Haug femma på The Curragh

Irland. I lördags reds Keadeen Hotel Ladies Invitationalpå The Curragh med 19 deltagande ryttarinnor.

Mina Haug från Norge kom femma och Lisa Lindbjerg från Danmark kom på plats 15. Loppet vanns av brittiskan Joanna Walton. Sverige hade inte fått någon inbjudan.

 

Tredje årssegern för Emelie Gustafsson

Övrevoll 3 oktober. Emelie Gustafsson är oftast pilot på Rintintin och kan hästen väl. I torsdagens amatörlöpning över 2400 m tog de en lika säker som välförtjänt seger.

Persian Wave (Ida Widman) tog sin vana troget ledningen från start men vek sig totalt när det gällde. Fort (Jana Kolackova) såg strålande ut i nedstartsgaloppen och avancerade upp till andraplatsen i slutsvängen när Rintintin övertog befälet. Dessa två var sedan bäst på upploppet. Positiv trea var IKC Wildcat (Viktoria Aurora Hughes). Nio hästar startade.
 
 

Norsk Champion Hurdle på söndag

Övrevoll 6 oktober. På söndag rids Champion Hurdle som  är tillägnat förre championtränaren och mycket framgångs-rike hinderryttaren Terje Dahl.

Fem hästar startar. Favoritskapet pendlar mellan förra årets vinnare tillika tvåa i årets Svenskt Champion Hurdle Somerville (Christopher Roberts) och Ajas (Alain de Chitray) som föll i god position i årets Grand National på Strömsholm.

Intressant start gör brittiska nyimporten Steccando, som tidigare tränades av Rebecca Monzies, men numera av Bro Parks nye tränare Kahlil Burke (Kahlil De Burca).

Steccando rids av amatörryttaren Aaron Anderson som har tagit tio hindersegrar i Storbritannien.

 

Nyhetsredaktören tar till orda:

 

Stor publik på Cupdagen men stora omkostnader

Bro Park 22 september. Årets Stockholm Cupdag upplevde ett uppsving i publikhänseende. Det kom 2.663 personer.

Det är sämre än vid banans invigningsår 2016 då det kom 3.420 personer men bättre än övriga år den senaste åttaårs-perioden.

Fram till och med 2015 reds Stockholm Cup på Täby Galopp. För åren 2010-2011 har Svensk Galopp inte redovisat några publiksiffror så det går inte att göra någon tioårsuppföljning.

Från Svensk Galopps sida hävdades att årets Cupdag skulle vara tidernas bästa galoppdag i Skandinavien. Därom lär de lärda kunna tvista en bra stund.

Helt klart bjöds det på högklassiga löpningar med flera gäst-hästar från Storbritannien och Tyskland. Transportkostnaden för dessa hästar kan inte ha varit negligbar. Och till skillnad från Breeders´- och Derbypaketen där de utdelade pris-pengarna till stor del består av hästägarnas insatser är Cup-dagens prispengar en stor kostnad för Svensk Galopp.

Förutom löpningarna bjöds det på höstmarknad och artistupp-trädande. Marknadsföringen lokalt var omfattande och åtskilliga i publiken hade fribiljetter. Det är trist att inte galopp-sporten i sig kan locka publiken att komma.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej