Alina Öhgren till ledning i Börjes Cup

 Alina Öhgren vinner på Augustinian. Foto: Stefan Olsson.

Göteborg Galopp 9 oktober. Det var en mycket lättad och nöjd Alina Öhgren som vann direkt i sin comeback efter en fotledsfraktur i augusti. Och glädjen blev inte mindre av att hon gick upp till ledning i Börjes Champion ARK Cup 2019.

Loppet handlade egentligen bara om två hästar, Augustinian (Alina Öhgren) och Watch Me Dance (Tina Henriksson) vilka hela tiden fanns i tätposition. I mål skilde 2½ l.

Alina Öhgren leder nu Börjes Champion ARK Cup med 35 p. Det återstår ett lopp på Jägersro den 30 oktober och sedan är det final med dubbla poäng på Bro Park den 24 november.

 Resultat Börjes Champion ARK Cup – avd. 13

1.    Alina Öhgren-Augustinian                         

2.    Tina Henriksson-Watch Med Dance                 

3.    Jessica Wadst-Lomax

 

Poängställning efter avd. 13

1.   Alina Öhgren                      35 poäng   

2.   Elliot Öhgren                      29 poäng

3.   Tina Henriksson                 28 poäng

4.   Jessica Wadst                     27 poäng

5.    Louise Arnshed (L)            23 poäng

6+   Louise Pettersson             20 poäng

6+   Elin Rödjare                        20 poäng

8.    Giovanni Neri                     17 poäng

9+   Malva Blademo                  14 poäng

9+   Ida Widman                        14 poäng
 

Ida Widman vinner Amazon Cup

Göteborg Galopp 9 oktober. 19-åriga Ida Widman, som gör sin första säsong som amatörryttare, är årets segerrikaste amatörryttare på Göteborg Galopp och vinner vandringspriset Amazon Cup. Hon var den enda ryttaren som tog två segrar på slätt. Det har ridits åtta amatörlöpningar i år med 62 startande hästar, det vill säga 7,75 i snitt.

 

Svensk Galopp återkallar amatörryttarlicens

Svensk Galopp har genom sin Licenskommitté återkallat amatörryttarlicensen för Johanna Grekula med omedelbar verkan den 7 oktober. Beslutet har publicerats på Svensk Galopps hemsida.

Bakgrunden är att Johanna Grekula, som har ridit ett dussintal löpningar sedan i maj, har bestraffats för olika förseelser (störande av medtävlare, felaktigt bruk av spö). Enligt den lokala galoppdomstolen på Bro Park bidrog hon till att hennes häst gick omkull efter mål i Cupdagens Prix de l´ARK.

Det är alltså frågan om hennes lämplighet som ryttare och framför allt säkerheten för både henne själv och medtävlarna som har ifrågasatts av Licenskommittén.

Det hela är självfallet djupt beklagligt för både Johanna Grekula själv och amatörryttarsporten som sådan.

Galopp är en farlig sport. Ryttarna måste vara medvetna om riskerna och ha ett starkt säkerhetstänkande.

 

Wutzelmann åter segerrikast i Tyskland

Tyskland. Wutzelmann tog sin fjärde årsseger då han vann söndagens steeplechase i Honzrath, den enda steeple-chase i Europa som rids på dirttrack.

Segrarna har tagits i Mannheim, Bad Harzburg, Quakenbrück och nu senast Honzrath. 9-årige Wutzelmann, som var trea i årets Grand National på Strömsholm, tränas av Anna Schleusner-Fruhriep och reds i Honzrath av Thomas Boyer. Tvåa kom stallkamraten Apoleon (Pavel Stozil jr) som vann senast de två möttes i Mannheim.

Wutzelmann var Tysklands segerrikaste hinderhäst förra året och kan bli det igen. Årets 14 utskrivna hinderlöpningar har alla ridits men Stefanie Ihlenburg på Anglo-German Racing kom just med ”breaking news” att det kan bli en steeplechase i Krefeld i november.

 

Ändringar i Fegentrikalendern

Det var planerat att finalloppet i den nya Amateur Riders Champion Cup skulle ridas i Madrid den 20 oktober.

Men nu har den spanska amatörryttarklubben meddelat att banan La Zarzuela har fått en ny ledning som inte vill ha en sådan löpning. I stället har den italienska amatörryttarklubben erbjudit sig att ha finalloppet i Rom den 3 november.

I Longines Fegentri World Championship Ladies har det kommit  till en löpning på banan Casa-Anfa i Marocko helgen den 16-17 november. Finalen rids på Mauritius i december. 

 

Segerrikast på Göteborg Galopp

Plac/Amatöryttare                          Ant st/1-2-3     Vinstsumma

1.  Ida Widman                                        5:  2-0-1        51.200 kr 

2.  Tina Henriksson                                 8:  1-1-2        54.300 kr

3.  Alina Öhgren                                      4:  1-1-0        36.000 kr

Källa Svensk Galopp. Gäller slätlöpningar.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej