Lea Olsen tog två segrar och närmar sig 200 segrar
 
  

Danmark. 34-åriga Lea Olsen gör det igen. Hon blir dansk nationell champion för 14:e gången. I tisdags tog hon två segrar på Racing Arena i Ålborg och har nu 14 årssegrar.

Lea Olsen närmar sig med raska språng 200 ryttarsegrar. I nuläget har hon 184 segrar enligt inofficiell räkning. För en skandinavisk amatörryttare är det ett helt osannolikt rekord.

Vid tisdagens tävlingar i Ålborg hade hon tre ritter. Först blev det en femteplats och så följde två flotta spurtsegrar med Go Win Casino och Naga Jolokia.

 

Svensk Galopps höstmöte i helgen

Kommande helg har Svensk Galopp ordinarie Höststämma på söndag och dagen innan är det rådslag med fullmäktige-gruppen och SG:s styrelse. Platsen för detta är Aronsborgs konferensgård i utkanten av Bålsta. En av punkterna på Höststämman är SG-styrelsens förslag till investeringar 2019-2020. Det gäller bl.a. olika byggnationer på Bro Park och Göteborg Galopp samt markinköp till en ny galoppbana i Skåne. Det blir inte möjligt att använda Jägersro- anläggningen för träning efter år 2026. Själva tävlingsbanan får däremot användas ytterligare tio år fram till år 2036.

 

Amatörryttarklubben

Amatörryttarklubbens ändamål är att verka för främjandet av galopp-sporten i allmänhet och amatörsporten i synnerhet, samt att härvid tillvarata amatörryttarnas intressen.

Om medlemskap i ARK

Alla som innehar giltig amatörryttarlicens, eller har haft sådan, blir medlemmar i ARK genom att betala in medlemsavgiften 300 kr till ARK:s BankGiro 805-8851.

Som medlem kan även väljas in person som aktivt medverkar i arbete för klubben eller dess ändamål. Inval av sådan medlem kan ske vid klubbens Höstmöte på Bro Park den 16 november.
Är Du själv intresserad eller har Du förslag på någon lämplig person?

Maila till hans.engblom1@gmail.com

Hillevi Ljungqvist är inbjuden till Mauritius

Från värmen i Dubai meddelar Hillevi Ljungqvist att det blir ett ryttarinnelopp för amatörer och proffs på Mauritius den 16 november. Inbjudna är 2013 års kull av Fegentriryttarinnor och flera av dem har tackat ja till inbjudan.

- Detta blir troligtvis mitt sista löp. Man vet ju aldrig men det har blivit så jobbigt att ta ut licens nu för tiden. Men man kan ju sluta rida löp på sämre ställen än på Champ de Mars, avslutar Hillevi Ljungqvist.

Andra raka för Alina Öhgren

Alina Öhgren efter seger med Augustinian på Göteborg Galopp den 9 oktober. Foto: Stefan Olsson.

Övrevoll 16 oktober. Alina Öhgren svarade för en mycket inspirerad ritt på Augustinian när paret tog sin andra raka seger inom loppet av en vecka.

Alina Öhgren på Augustinian låg väl placerad nära ledaren från start. In på upploppet drog det ihop sig till hård slutstrid mellan en handfull hästar och i mål skilde det 1½ l mellan de fem första. Augustinian vann med huvud före Asaks Ambition som reds av Michelle Rosenqvist. Trea kom Mina Haug på spelfavoriten Hope And Glory och fjärdeplacerad var Willa Synøve M. Schou på DJ´s Dream.

Det här var tionde segern för Alina Öhgren på drygt 60 ritter sedan debuten i maj 2017 och hon tappar därmed sin viktlättnad i amatörlöpningar.

Kampen mellan Willa Synöve M. Schou och Mina Haug om det norska ryttarchampionatet fortsätter. Båda har vardera fem segrar. Nu återstår det fem amatörlöpningar och finaldag är den 21 november.

 

ARK:s Höstmöte på Bro Park

Amatörryttarklubben håller Höstmöte lördagen

den 16 november kl. 13.00. Notera datumet.

 

Hinderfinal på Övrevoll

Övrevoll 16 oktober. Årets tredje och sista häcklöpning fick bara fyra deltagare efter en strykning på grund av den tunga banan. Tre hinder kvar var startfältet fortfarande väl samlat och efter en hård upploppsstrid vann Brights Park (Kevin Parkin) med hals före French Warrior (Christopher Roberts).

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej