Jessica Wadst tar sin 25:e seger i SM

 Fyraåriga City Bridge, tränad av Annika Sjökvist, tog en back-to-back seger i SM för Amatörryttare. Ifjol red Alina Öhgren, i år Jessica Wadst. Foto: Elina Björklund.

Bro Park 4 september. I söndags vann hon sin vikt i champagne (37 flaskor) i Taittinger Skandinavisk Ladies Cup på Klampenborg, i dag vann formryttaren Jessica Wadst SM för amatörryttare med City Bridge.

Det var 25:e segern på drygt 100 ritter för 21-åriga Jessica Wadst sedan hon debuterade i november 2016, alltså för mindre än tre år sedan. Resultatmässigt är hon den bästa amatörryttaren i Sverige sedan Tina Henriksson som under sin första period som aktiv ryttare åren 2007-2011 ständigt hade runt 35 procent segrar. Fortfarande i dag, efter utrikes studier och allvarlig benskada, är Tina Henriksson en av landets bästa amatörryttare.

Det var ledning från start till mål som gällde för City Bridge i SM. Malva Blademo försöktehaka på som tvåa med Mr Tooma Global men City Bridge utökade sin ledning till närmare tio längder när niohästarsfältet gick in i slutkurvan. Sista 200 m tappade City Bridge fart och i mål skilde halvannan längd till Mr Tooma Global. The Gurka (Tina Henriksson) avslutade mycket snabbt och nosade ut Soldier Blue (Emma Nordin) från tredje-platsen.

Dagens SM-lopp reds över 1600 m på dirttrackbanan men SG:s sportchef Dennis Madsen är inte främmande för att SM-loppet kan komma att ridas på gräs nästa år enligt ARK:s ordförande Anna Öhgren.

SM-vinnaren Jessica Wadst fick både en Dalahäst och en avla som skänkts av ARK-medlemmen och förre amatör-ryttaren Bengt-Olov ”Bowen” Westerberg. Till vänster ARK:s ordförande Anna Öhgren. Foto: Elina Björklund.

 

Sofia Presits rider i Istanbul

Turkiet. De kvinnliga Fegentriryttarna gästar Istanbul den kommande helgen och rider två löpningar på banan Veliefendi på lördag och söndag. Svensk deltagare är Sofia Presits som hoppas få ritter i båda loppen.

Det har i dag kommit en sen inbjudan till Magna Racino i Wien den 15 september och det är i skrivande stund inte klart vem av de svenska ryttarinnorna som kan åka.

För Elliot Öhgren gäller det närmast en hinderlöpning i Merano i norra Italien den 28 september.

 

Vi stöttar Sveriges Fegentriryttare
Amatörryttarklubben
Jockeyklubben
Gunnar Atterholm
Lanwades Stud
Bo Berggren Urhandel AB
Jesko von Koenigsegg
Kjell Sjöberg
Gustaf De Geers Fegentristiftelse
GMM Skåne AB
 

Inställd hinderlöpning

Göteborg Galopp 8 september. Det var tunt med anmälningar till de två häcklöpningarna på söndag. Eter förlängd start-anmälan fick HM Drottningens Pris fem hästar. Däremot fick Maidenhäcklöpningen ställas in på grund av för få startanmälda hästar. Litet tokig planering med häcklöpningar två veckoslut i rad då antalet hinderhästar i träning är lågt.

Även till steeplechasen HM Konungens Pris på Blommeröd den 14 september är det få anmälningar, bara sex hästar. Start-anmälan sker på måndag.

 

Övervikten hänger kvar

Göteborg Galopp 31 augusti. Ett samtalsämne i lördags var vikten på häckhästen Boss Mans Ladder som var startanmäld med sin ägare Lars-Åke Enström. Till följd av skada (avfallning i träning) ersattes han av Kim Stern.

Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen bekräftar att rid-vikten för Kim Stern borde ha blivit 66 kg men eftersom Lars-Åke Enström skulle rida med övervikt 4 kg följde övervikten med då han byttes ut och ridvikten blev därför 70 kg. (RG 5:19)

 

Årets ständiga tvåa – Lisa Lindbjerg

Lisa Lindbjerg. Foto: Nils Rosenkjaer.
 
Danmark. Efter fyra raka andra-platser i augusti inledde Lisa Lind-bjerg september med en ny andra-plats på Racing Arena i Ålborg i dag. I loppet efter tog hon en ny andraplats, så en sjundeplats och sedan återigen en andraplats. Även regerande championryttaren Lea Olsen tog en andraplats som bäst. Sju lopp reds.

 

 
   

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej