Emelie Gustafssons andra årsseger

 Emelie Gustafsson vinner Börjes Champion ARK Cup avd. 11 med Surfers Paradise. Ägare/tränare Patricia Gordin tar emot i vinnarcirkeln. Foto: Elina Björklund.

 

Bro Park 5 augusti. Emelie Gustafsson och Surfers Paradise är ett samspelt par. Sex gemensamma starter i år har gett två segrar och två tredjeplatser.

I onsdagens Börjes Champion ARK Cup avd. 11 fick Emelie Gustafsson tämligen omgående täten med Surfers Paradise och dirigerade sedan loppet ända in i mål i överlägsen stil. Tvåa, besegrad med 5 l, blev Frida Lööv på Skymade och trea blev Alina Öhgren på Marrington Twist.

En eloge åt Sanna Palmlöf som genomförde sin ritt på Hunter Jack med endast en stigbygel.

Malva Blademo har en klar ledning i ryttarserien Börjes Champion ARK Cup men rent teoretiskt har fortfarande alla ryttare med minst 14 poäng chans till slutseger.

 

Resultat Börjes Champion ARK Cup – avd. 11

1.    Emelie Gustafsson-Surfers Paradise

2.    Frida Lööv-Skymade

3.    Alina Öhgren-Marrington Twist

 

Poängställningen efter avd. 11

1.    Malva Blademo                  64 poäng

2.    Jessica Wadst                    34 poäng

3.    Hanna Nimåker                  30 poäng
 
 
 

Cicero Lemos mot ryttarchampionatet

 

Övrevoll 6 augusti. Cicero Lemos utökade sin ledning som segerrikaste amatörryttare. Han tog sin fjärde årsseger i sadeln på See You Soon efter ledning hela vägen. Tre svensktränade hästar tog samtliga trioplatser. Tvåa blev Queen of Skara (James Fitzmaurice) och trea My Cup of Tea (Ingrid Vik).

Kvällen häcklöpning med fem deltagare vanns av favoriten Tinolo (Henrik Engblom) före Trautmann (Kevin Parkin).

 

Möt ARK-styrelsen: Josephine Chini

Josephine Chini, Amatörryttarklubbens vice ordförande.

 

Berätta om dig själv. Arbete, sysselsättning.

Jag rider ut på Bro Park sex dagar i veckan hos tränare Kahlil de Burca. Jobbar på Kanal 75 som expertkommentator och reporter.

 

Vilken är Din bakgrund inom galoppen?

Började i galoppstall när jag var 14 år hos tränare Alex McLaren. Red som amatör och blev sedan lärling och så småningom jockey fram till och med 2009. Hade sedan litet olika jobb men fick en allvarlig knäskada. Min läkare sade att jag aldrig skulle kunna rida igen men efter omfattande rehabilitering med idrottsortoped och sjukgymnast började jag rida igen. Gjorde comeback som amatörryttare år 2014.

 

Vilken är Din största framgång som ryttare eller på annat sätt i galoppen, Ditt största ögonblick?

Det var när jag vann Fegentri World Championship år 2015 och den största segern var i storloppet Övrevoll Mile Cup med Half Pint Bill.

 

Vilket lopp skulle Du helst vilja vinna, och varför?

Det finns en massa fina lopp att vinna, men som amatör i Sverige hade det varit att vinna Prix de l´ARK på Stockholm Cupdagen  eller Kron-prinsens Husarregementes Memorial på  Derbydagen. Utomlands är det Prix de la Reine Marie-Amélie som rids på den franska Oaks-dagen på Chantilly, jag har varit femteplacerad där två gånger.

 

Vad gjorde att Du blev styrelseledamot i ARK? Vilka frågor intresserar Dig?

För att ge tillbaks/bidra för det som jag fått av Amatörryttarklubben och sporten. För att kunna påverka och för att det är roligt att vara med i utvecklingen. Rekrytering är en viktig fråga.

 

Vilken är den största utmaningen för svensk amatörryttarsport?  Förslag till lösning?

Att rekrytera nya unga ryttare till vår sport. Vi har ingen rekrytering på samma sätt som andra länder har. Amatörryttarsporten är ett sätt att få in nya i galoppen.

 

Hur ser Du på svensk amatörryttarsports framtid, vilka förändringar tror/hoppas Du på inom en femårsperiod?

Jag hoppas på att vi har ännu fler amatörryttare och att en del sedan förhoppningsvis blir lärlingar. Jag hade gärna sett att vi hade haft någon form av galoppskola på någon av våra huvudbanor.

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej