(null)

Bro Park 6 december. Än en gång har amatörryttarsporten fungerat som plantskola för en blivande lärling. Denna gång är det Malva Blademo som tar steget från att vara amatörryttare till att bli professionell lärling.
18-åriga Malva Blademo kunde inte ha fått en bättre avslutning som amatörryttare då hon red Von Blucher till seger i söndagens amatörlöpning över 1200 m. Segerhästen tränas av Kahlil De Burca som också är den tränare som hon blir lärling hos. Som amatörryttare har Malva Blademo vunnit 12 segrar på 64 ritter sedan debuten för två år den 5 december 2018. Tämligen omgående tog Giovanni Neri hand om ledningen med Perfect Girl Ester och ett tag var det Linde Niklasson på Fabricio som uppvaktade närmast. Blivande vinnaren Von Blucher låg invändigt ett par placeringar ner. Vid upploppets början styrde Malva Blademo ut ett par spår och tog upp jakten på den flyende Perfect Girl Ester som länge såg ut som en klar vinnare. Men i god tid före mål var Von Blucher förbi och vann med hals. Sedan var det 4 l ner till trean Houston Heat (Hanna Nimåker) som levererade en stark spurt efter att ha varit helt avhängd från start. Sju hästar startade.
Malva Blademo bekräftade på söndagen att hennes plan är att bli lärling redan nu i veckan som kommer. Ett är då säkert. Årets amatörryttarchampion på Bro Park heter Malva Blademo och hennes rekordnotering sju segrar blir något att bita i för kommande års amatörryttare.
(null)
(null)
På lördag avslutas årets tävlingssäsong på Bro Park, den femte i ordningen. Portarna på den nya huvudstadsbanan slogs upp onsdagen den 1 juni 2016 då det hölls en smygpremiär.
Tolv hästar startade i smygpremiärens amatörlöpning vilket var dagens i särklass största startfält. Loppet ingick i Börjes Champion ARK Cup och vanns efter strid av Therese Karlsson på förre riksgaloppören Typhoon Season.
På den officiella invigningen av banan söndagen den 19 juni reds det inte någon amatörlöpning.
 
(null)

Det 100:e amatörloppet på Bro Park var årets Sicanelöpning den 5 april där segrande ryttaren fick en tavla skänkt av ARK- medlemmen Bengt-Olov "Bowen" Westerberg. Här segrade Michelle Rosenqvist på Obeya. 

(null)

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej