Göteborg Galopp Special:

Efter 19 säsonger och 98 amatörlopp är

Josefin Landgren segerrikast

År 2014 vann Josefin Landgren inte mindre än fyra amatör-löpningar på Göteborg Galopp. Den första vanns med Ajdo i loppet om vandringspriset Silversporren. Foto: Stefan Olsson.

 

Göteborg Galopp står inför flera jubileer nästa år. Det var år 2002 som banan togs i bruk så nästa säsong blir den 20:e i ordningen. Det 100:e amatörloppet kommer att ridas och likaså förmodligen det 100:e hinderloppet.

De två första säsongerna var tävlingsdagsupplägget speciellt så till vida som det tävlades lördag-söndag samma helg vid tre tillfällen, alltså sex tävlingsdagar per år. Portarna slogs upp för första gången lördagen den 13 juli 2002. Den dagen reds det inte något amatörlopp men väl dagen därpå. Det vanns av Lena Jarvén på King Ceed.

År 2008 var det första gången som en ryttare vann mer än en seger. Jennie Österberg, som var nationell champion på slätt det året, klämde till med tre årssegrar. Bedriften med tre års-segrar upprepades i år av Alina Öhgren. Men ännu bättre var Josefin Landgren som vann fyra årssegrar på Göteborgsbanan år 2014 och hon var även nationell champion det året.

Det är också Josefin Landgren som toppar listan över alla tiders segerrikaste amatörryttare på slätt med sex fullträffar.

 

Segerrikast på Göteborg Galopp

6 segrar    Josefin Landgren

4 segrar    Jennie Österberg, Tina Henriksson, Alina Öhgren

3 segrar    Elisabet Johansson, Lea Olsen, Mette Kjelsli,

                 Sofia Presits, Charlotta Ericsson

 

Vem vinner det 100:e amatörloppet?

Hittills har det ridits 98 amatörlopp på Göteborg Galopp sedan starten 2002. Det 50:e vanns av danskan Lea Olsen på Azzah den 16 september 2012. Det 100:e kommer att ridas troligtvis i maj eller juni 2021. Vem vinner det? ARK kommer självfallet att uppmärksamma händelsen.

 

James Holms vandringspris Amazon Cup

 
Vandringspriset Amazon Cup till årets segerrikaste amatörryttarinna vanns i år av Alina Öhgren med tre årssegrar. Hon vann även det nyinstiftade Barbro ”Babs” Frodis vandrings-pris. Foto: Stefan Olsson.

 

Vandringspriset Amazon Cup, en cocktailshaker i silver,harskänkts av förre amatörryttaren och ARK-medlemmen James Holm. Priset delades ursprungligen ut i särskilda ryttarinnelöpningar på Jägersro. Först att vinna priset var Ylva Lovén-Swärd år 1977. Sedan 2013 delas det ut till årets segerrikaste kvinnliga amatörryttare i amatörlöpningar på slätt på Göteborg Galopp. Priset är ständigt vandrande.  

 

Vem vinner det 100:e hinderloppet?

Sedan invigningsåret 2002 har det ridits 92 häcklöpningar på Göteborg Galopp. Det avblåsta loppet i år är inte medräknat.

Två ryttare har dominerat. Niklas Lovén har vunnit 25 segrar och Christopher Roberts 19 segrar.

Premiärårets enda häcklöpning, som för övrigt reds utan hinder, vanns av Maria Richert på Flo-Jo. Första häcklöpningen året därpå, med hinder, vanns av Anthony Gammell på Delaware. Den 18 september 2016 reds den 50:e häcklöpningen som vanns av Christopher Roberts på El Gran Mago.

Förhoppningsvis skrivs det ut minst åtta häcklöpningar 2021 och i så fall kommer den 100:e segraren att hyllas.

 

Det är dags att betala

Medlemsavgiften 2021

Medlemsavgifterna är en betydande och viktig del av klubbens intäkter och används för löpande utgifter som t.ex. inköp av hederspriser.

Medlemsavgiften är 300 kr och betalas enklast in på ARK:s BankGiro 805-8851. Glöm inte ange namn.

       

Gott Nytt ÅrLiknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej