Börjes Champion ARK Cup 2020

Det står nu klart att hästsportvaruhuset Börjes i Tingryd för sjätte året i rad medverkar som sam-arbetspartner i amatörernas ryttarserie Börjes Champion ARK Cup. Företagets styrelseordförande Anna Rungegård bekräftar att överenskommelsen är motsvarande fjolårets.

12 februari 2012

Det allra första numret av ARK GaloppNytt kom ut för åtta år sedan, den 12 februari 2012. Dagens nyhetsbrev är det 615:e i ordningen.

En av notiserna i premiärnumret handlade om den svenska Fegentriryttarinnan Jonna Gustafsson som den 2 januari 2012 vann den första Fegentrilöpningen någonsin i Oman.

Sultanatets härskare Sultan Qaboos Bin Said följde personligen tävlingarna och delade ut segerpriset till Jonna Gustafsson som till slut tog en meriterande tredjeplats i mästerskapsserien.

Sultanen avled för en dryg månad sedan vilket har fått till följd att årets galoppsäsong har stoppats upp. De manliga Fegentri-ryttarnas löpning har ställts in men för de kvinnliga ryttarnas del planeras det för en löpning i april.
 

Du har väl kommit ihåg att betala

Medlemsavgiften 2020

                Om inte vänligen sätt in 300 kr på ARK:s BankGiro 805-8851                     senast den 28 februari.

Medlemsavgifterna är en betydande och viktig del av klubbens intäkter och används för löpande utgifter som t.ex. vid inköp av hederspriser.
 
 

Inget idrottsstipendium till Alina Öhgren

Amatörryttarinnan Alina Öhgren var en av fem kandidater till Norrtelje Tidnings Idrottsstipendium som delades ut vid en Idrottsgala i Norrtälje den 7 februari. Priset vanns av en manlig motocrossförare men galoppsporten fick i alla fall vara med på ett hörn och uppmärksammades.

 

Galoppfritt i hästsportjournalisternas styrelse

Efter fem år i styrelsen för Svenska Hästsportjournalisters Klubb avstod Helena Mansén från att kandidera till en ny period vid SHK:s årsmöte den 7 februari.

När hon valdes in i SHK:s styrelse år 2015 blev hon den första kvinnliga ledamoten någonsin. Nu är styrelsen åter utan någon galoppskribent.  

Årsmötet valde om Jerry Nilsson till ordförande. 

 

Michelle Rosenqvist tar sin tredje seger

 Tina Henriksson ledde större delen av loppet med Loki (5) men när det var målgång handlade det enbart om Michelle Rosenqvist på Sir Duke (2). Foto: Elina Björklund.

 

Bro Park 16 februari. Michelle Rosenqvist är ponnygalopp-ryttaren som i somras började rida stor häst och det med stor framgång. Dagens seger var hennes tredje på 13 ritter.

Loki (Tina Henriksson) försökte stjäla loppet men hanns upp i god tid före mål. Efter invändig ritt i mitten av niohästarsfältet kunde Sir Duke lätt spurta ner medtävlarna. Tvåa kom Louise Pettersson på Philiango och trea Elliot Öhgren på You Bet.

 

Premiär för ryttarinnor i Saudiarabien

Saudiarabien. Nyhetsbrevet skrev nyligen om kvinnliga jockeys. Det senaste i ämnet är att kvinnliga jockeys för första gången ska få rida löp i Saudiarabien.

Sju kvinnliga och sju manliga jockeys har bjudits in till en jockey-turnering med fyra löpningar på King Abdalaziz racecourse i Riyadh den 28 februari skriver brittiska Racing Post.

Nanako Fujita, fjolårets vinnare av Women Jockeys´ World Cup på Bro Park, är en av de inbjudna tillsammans med bl.a, Nicola Currie från Storbritannien och fransyskan Mickaëlle Michel. De får möta etablerade manliga stjärnjockeys som Frankie Dettori, Olivier Peslier och Mike Smith.

 

Dagens Quiz

Först rätt svar på frågorna 28-30.

Dubbla Grand Nationalvinnaren Tiger Roll tränas av Gordon Elliot. Storhästägaren Michael O´Leary äger flygbolaget Ryan Air och utåt sett ägs hans hästar av Gigginstown House Stud. Nu tre nya frågor.                                      

31. Vilket av följande lopp vann Nathalie Johnsson med Certo Cito? Var det A) SM för Amatörer B) Prix de l´ARK C) ARK Jubileumslöpning 2014.                                                    

 32. Ninni Westerlund representerade Sverige i Fegentris Championship för ryttarinnor år 2007. Tog hon A) Silver B) Brons C) Ingen medalj.                                                           

33. Svensk Galopps VD Fredrik Reuterskiöld red en vinnare som amatör på 23 ritter. Det var i Måns Alexanderson Memorial på Strömsholm. Hette hästen A) If Tomorrow Comes B) Gabbiadini  C) One At A Time?

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej