Gott Nytt Galoppår!
 

ARK-medlemmen Ulf Lonäs förevigade det historiska ögonblicket då Anna Öhgren övertog ordförandeklubban som den första kvinnliga ordföranden i klubbens 75-åriga historia efter Hans Engblom vid årsmötet på Bro Park den 27 april.

2019 var året då ARK firade 75-årsjubileum och Anna Öhgren valdes till ny ordförande.
Tina Henriksson tog sitt tredje championat på slätt och blev tvåa i Fegentris nya mästerskap Amateur Rider Champion Cup. Elliot Öhgren var segerrikast på hinder nationellt för andra gången och var tvåa i Fegentris hinderserie. Sofia Presits var vår förstaryttare i Longines Fegentri World Championship Ladies och trots två segrar i Oslo och Istanbul fick hon nöja sig med en åttondeplats.

På det regionala planet blev Emma Nordin champion på Bro Park, Jessica Wadst på Jägersro och Ida Widman på Göteborg Galopp.
Efter denna kavalkad kan nämnas att klubben har fått flera nya licensierade medlemmar i år. Å andra sidan har två amatörer bytt status till lärlingar 
– Louise Arnshed och Emma Nordin, och en tredje är på väg – Jessica Ohlson.

Nu står vi inför Galoppåret 2020. Efter Svensk Galopps meddelande om sparkrav kan man räkna med att amatörryttarsporten kommer att påverkas på ett eller flera sätt. Något att se fram emot blir invigningen av hinderbanorna på Bro Park vilket preliminärt blir den 30 augusti. Hinderlöpningar har av hävd gett amatörryttarna rikligt med ridtillfällen och för inte så länge sedan svarade amatörerna för hälften av ritterna.

Henrik Engblom vann båda hinderloppen på Täbys finaldag. 
Här på Omoto Sando. Loppen reds utan hinder.

Det sista hinderloppet på Täby den 18 maj 2016, HM Konungens Pris, vanns av Henrik Engblom på Omoto Sando.

Vem vinner det första hinderloppet på Bro Park 2020?

 

Det är dags att betala medlemsavgiften 2020

Medlemsavgifterna är en betydande och viktig del av klubbens intäkter och används för löpande utgifter som t.ex. inköp av hederspriser till amatörlöpningar.

Medlemsavgiften är 300 kr och betalas enklast in på ARK:s BankGiro 805-8851.

 

Vem vann årets sista för 40 år sedan?

Täby 30 dec 1979. Bana halmbelagd, ngt regndis, 0 gr.

Efter en strykning startade elva hästar i 1979 års sista amatörlöpning. Loppet vanns efter strid med hals av Lennart Sachs på Hillability. Lennart Sachs avled tidigare i år 77 år gammal. Med Hillability tog han fem av sina totalt 43 segrar på svenska banor, 21 slätt och 22 hinder.

Knappt slagen tvåa var den blivande uppfödaren Eva Isacsson (Sjunnesson) på Burston Lass. Sedan var det åtta längder ner till Kjell ”Lillis” Olsson på Choir Service som var huvudet före Ylva Engblom (då Hellblom) på Elie Marine.

Segerrikast på slätt 1979 var Göran Westerlund som närmast efter sig hade Christina Odenberg och Sissi Dysell. Champion på hinder var Johan Persson, numera projektledare för Strömsholmsgaloppen.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej