GALOPPGALAN
 2019 års championryttare Tina Henriksson (slätt) och Elliot Öhgren (hinder) hyllades vid Svensk Galopps GaloppGala i fredags. Foto: Stefan Olsson.

 

Vad händer när totoluckorna stänger

 Totoluckor på Gärdet, om några år tillhör det en svunnen tid. Foto: Stefan Olsson.

 

ATG har meddelat att om tre år ska totoluckorna på landets alla trav- och galoppbanor stängas.

Redan i dag är det endast en mindre del av spelomsättningen som görs på banorna via totoluckorna. Men det finns en skara spelare som oförtrutet lägger sina spel manuellt i totoluckorna trots de digitala möjligheter som slukar det allra mesta spelet.

Att ersätta totoluckor med självbetjäningsautomater kan inne-bära att det blir besvärligare att spela för spontanbesökare, inte minst för publiken vid storloppsdagar, familjedagar och andra större publikdragande evenemang.

I Storbritannien övervägs ett annat sätt som kan minska spel-omsättningen. Det blir i vissa fall förbud att använda kreditkort vid spel.

 

ARK:s priser vid GaloppGalan

 
 

Verkningslösa bestraffningar

Den lokala galoppdomstolen på Bro Park beslutade den 12 januari att ge ryttarna Rebecca Colldin och Dale Swift vardera en dags ridförbud gällande den 5 februari. I båda fallen för att ha stört medtävlare. Men det är inga löpningar på Bro Park eller någon annan skandinavisk bana den 5 februari så bestraff-ningarna är helt utan verkan. Avsikten har säkert varit att rid-förbuden skulle gälla Bro Parks tävlingsdag den 2 februari.

 

Nytt datum för Fegentrilopp i Oman

Oman. De manliga Fegentriryttarnas lopp i Oman som skulle ha ridits den 18 januari har flyttats till den 22 februari. Tyvärr har maxvikten för ryttarna satts till 62 kg vilket innebär att Sveriges representant Kim Stern måste tacka nej till inbjudan.

 

Dagens Quiz

Först rätt svar på frågorna 19-21.

Amerikanen Tod Sloan moderniserade jockeystilen på 1890-talet. Det var Josephine Chini som provred banan på Bro Parks visningsdag 2015. Utöver Tony Frick som alltså red på norsk licens har tre svenskfödda ryttare vunnit Svenskt Grand National: Henrik Engblom, Niklas Lovén och Christopher Roberts. Nu tre nya frågor.

22. Hästen Szuma vann loppet Pro-Am Cup på Strömsholm fyra år i rad 2009-2012. Två gånger reds han av Nathalie Mortensen och två gånger av en amatörryttarinna. Vem? Var det A) Elin Borén (Roberts) B) Josephine Kelly C) Anna Pilroth.

23. Vad hette segerryttaren på Officer Kelly som vann den första upplagan av Svenskt Grand National år 1971. Var det A) James Cook B) Nigel Cook C) John Cook.

24. Då ARK senast arrangerade Fegentris årsmöte i december 1994 reds två Fegentrilopp på Täby vilka dock inte ingick i världscupen. Herrarnas lopp vanns av Christer Segner, men vem vann loppet för ryttarinnor? Var det A) Pia Almqvist (Brandt) B) Tove Lovén C) Sigyn Dysell.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej