Frida Lööv vinner i sin andra ritt

 Frida Lööv med vandringspriset Silverstöveln. Foto: Elina B.

 

Bro Park 19 juli. Ryttarinnornas löpning om vandrings-priset Silverstöveln vanns av Frida Lööv med Mr Pimms. Loppet rids normalt på Strömsholm och där krävs att man måste ha fullföljt minst fem löpningar. Nu reds loppet på Bro Park och då kunde Frida Lööv vinna priset i sin blott andra ritt. Hon debuterade för bara en vecka sedan.

Inledningsvis uppvaktades invändiga Mr Pimms (Frida Lööv) av Mindbender (Elin Rödjare) och Spirit River (Evelina Rönnlund). Men in på upploppet stormade Mr Pimms fram till ensam ledning och seger med sex längder. Desto hårdare var kampen om andraplatsen med fyra hästar inom en längds marginal. Tvåa blev Maria Heinrichs på Gold Sensation och trea Michelle Rosenqvist på Obeya. Åtta hästar startade och loppet reds över 1600 m.

 

Fjärde årssegern för Emelie Finckenhagen

Övrevoll 16 juli. Emelie Finckenhagen tog sin fjärde seger för året då hon vann torsdagens amatörlöpning över 1730 m med favoriten Danny´s Roop.

Men i kampen om amatörryttarchampionatet får hon bara till-godoräkna sig de två segrar som har vunnits i amatörlöpningar. De andra två segrarna har vunnits mot proffsryttare. I tors-dagens startfält om elva ekipage var hon den enda ryttaren som inte hade viktlättnad.

Av hästarna i trion som hade kommandot stor del av loppet höll Marrington Twist (Linn Christine Arntzen) bäst till en andra-plats. Startfältet blev tidigt väldigt utspritt och blivande vinnaren Danny´s Roop avvaktade länge på en fjärdeplats. På upploppet valde Emelie Finckenhagen att gå invändigt och i god tid före mål övertog Danny´s Roop ledningen från Marrington Twist och vann med två längder.

Till följd av lättnader i covid-19-restriktionerna kunde en svensk amatörryttare för första gången i år rida på Övrevoll, Det var Emelie Gustafsson som blev femma med Rintintin.

 

Fortsatt segertåg för Hanna Nimåker

Har vunnit sex av årets tolv starter

 Hanna Nimåker vinner med Buy And Sell. Vid tygeln tränaren Tobias Hellgren. Foto: E. Björklund.

 

Bro Park 19 juli. Hur ska detta sluta? 16-åriga talangen Hanna Nimåker red sin första löpning den 30 oktober förra året och i sin andra ritt vann hon sin första seger med Reinhold. I år har hon staplat seger på seger och i dag vann hon sin sjätte seger på tolv ritter i år.

Startfältet decimerades till fyra hästar efter två sena strykningar men det handlade bara om två hästar. Som så många gånger tidigare tog Lady Kheleyf ledningen, åter riden Giovanni Neri.

Hanna Nimåker placerade favoriten Buy And Sell i rygg på ledaren och en bit in på upploppet gav hon sin häst fritt spår. Det blev seger med två längder och liksom i sin föregående start blev Lady Kheleyf tvåa. Distansen var 1200 m.

 

Vem blir först att vinna i Danmark?

Danmark. På tisdag rids det sex löpningar på Racing Arena i Aalborg.

Det blir första tillfället för i år som amatörryttare får rida i Danmark på grund av Coronapandemin. I dagens sjätte och sista lopp deltar fem amatörryttare och en lärling. Dessförinnan under dagen rider tre amatörryttare. Vem blir först att vinna?

 

Halvtidspaus i Börjes Cup

Det har nu ridits åtta löpningar i Börjes Champion ARK Cup 2020. Sju löpningar återstår men eftersom det delas ut dubbla poäng i finalen så finns hälften av poängsumman kvar att tävla om. Slutsegraren vinner, förutom ett resestipendium, ett minnespris. Det delas ut minnespriser även till tvåan och trean. Samtliga tre ryttare som ligger bäst till i rankingen deltar i avd. 9 som rids på Jägersro på onsdag – Malva Blademo (46 p), Jessica Wadst (29 p) och Hanna Nimåker (22 p).

 

Oslagbart tretal i död löpning

Bro Park 19 juli. I dagens Guldhandicap inträffade det sensationella att det dömdes till död löpning om andra-, om fjärde- och även om åttondeplatsen.

 

 Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej