Malva Blademo från start till mål

Malva Blademo och Mrs Tovelo tas emot i vinnarcirkeln av tränare Ellinor Rasmusson. Foto: Stefan Olsson.

Jägersro 22 juli. Malva Blademo släppte ingen över bron i Börjes Champion ARK Cup avd. 9. Hon red till front direkt med Mrs Tovelo och stannade där.

Loppet reds över 1730 m och efter en strykning startade sex hästar. Hanna Nimåker på A Certain Romance, som hon vann med i juni, följde närmast ledande Mrs Tovelo till in i slut-svängen. Då avancerade Jessica Wadst med Myjoker från en inledande köplats och höll en klar andraplats vid ingången till upploppet. Men då hade debuterande Rebecca Stålhandske fått fart på Cece Adorable och tog upp jakten på Mrs Tovelo dock utan att komma närmare än tre längder. De båda främst placerade hästarna tränas av Ellinor Rasmusson.

Det var sjätte årssegern för Malva Blademo och hon återtog ledningen i kampen om ryttarchampionatet i kraft av fler andra-platser än Hanna Nimåker som också har sex årssegrar.

Malva Blademo utökade också sin ledning i Börjes Champion ARK Cup 2020. Men det återstår sex löpningar och många poäng till ska fördelas. Nästa löpning rids redan på söndag på Göteborg Galopp. Elva hästar har startanmälts.

Lisa Lindbjerg först att vinna i Danmark

Danmark. Lisa Lindbjerg vann loppet för amatörryttare och lärlingar på Racing Arena i Aalborg i tisdags. Hon red hästen Sir Oliver. Tvåa blev Victoria Larsen på Voguela. På grund av Coronapandemin var detta första tävlingsdagen som amatör-ryttare fick tävlingsrida i Danmark i år. Tidigare på dagen hade både Sabina Gammelgård och Melissa Vesterholm tagit var sin tredjeplats i konkurrens med proffsryttare.

Vinnande spel på Hanna Nimåker

Hittills i år har Hanna Nimåker ridit 13 löpningar. Hon har vunnit sex av dem, ett fantastiskt resultat. Den som spelat vinnare på henne i varje start har gjort en vinst på 164 procent. 100 spelade kronor per lopp eller totalt 1.300 kr hade  gett 3.430 kr tillbaka.

Hana Jurankova vann Fegentrilöpning

Hana Jurankova från Österrike (ryttaren till vänster) vann det internationella Fegentriloppet i Budapest.

Ungern. Sju ryttare från fyra nationer deltog i det första loppet i den alternativa internationella inbjudningsserien, Longines Fegentri Friendly Series som reds i söndags på Kincsem Park i Budapest.

Som tidigare meddelats arrangerar Fegentri inga mästerskaps-serier i år till följd av Coronapandemin. Men för att hålla det internationella utbytet till liv blir det en handfull inbjudningslöp-ningar. Sverige hade tackat nej till deltagande i Budapest på grund av det osäkra läget.

Loppet vanns av Hana Jurankova från Österrike. Hon har under en följd av år tillhört de bästa amatörryttarinnorna i Europa. 2016 vann hon ett Fegentrilopp på Bro Park med Totilas och samma år kom hon tvåa i mästerskapsserien. Italienskan Camilla Orlandi kom tvåa i loppet i Budapest. Nästa lopp blir preliminärt i Deauville den 2 augusti.

Manlig dominans för 30 år sedan

För exakt 30 år sedan, den 22 juli 1990, tävlades det på Jägersro med tre kval-löpningar till Derbyt. I dagens amatör-löpning, Sommarpokalen, kom fyra manliga ryttare först i mål. Loppet vanns av Niklas Lovén på Two Pairs, sedan följde Lars Swärd, Lennart Lucht och Lennart Reuterskiöld jr (favorit). Tio hästar startade.