ARK Årsmöte

Välkommen till Amatörryttarklubbens årsmöte lördagen den 25 april
på Bro Park. Kallelse med dagordning sänds ut senare.
 
 
Mer om Svensk Galopps Amatör Cup

Som tidigare meddelats har Svensk Galopp initierat en ryttar-serie för amatörer som omfattar tio löpningar. Flera av dem rids på storloppsdagar som t.ex. Derbydagen och Cupdagen.
De tio löpningarna fördelas med fyra vardera på Jägersro och Bro Park samt två på Göteborg Galopp. Första loppet rids den 7 juni på Jägersro och finalen rids den 8 november på Jägersro. Poängskalan är 15-12-10-7-4 samt 2 poäng till övriga. Endast amatörryttare med svensk licens får tillgodoräkna sig poäng.
De fem främst rankade ryttarna efter finalen vinner rese-stipendier till ett sammanlagt värde av 100.000 kr.
 
 
Svensk Galopps Vision

”Svensk Galopp är en attraktiv mötesplats för besökare som är tävlingssugna och vill ha upplevelser!” Ur Svensk Galopp Strategisk verksamhetsplan 2019-2023.
 
 
Du har väl kommit ihåg att betala
Medlemsavgiften 2020

Om inte vänligen sätt snarast in 300 kr på ARK:s BankGiro 805-8851. Medlemsavgifterna är en betydande och viktig del av klubbens intäkter och används för löpande utgifter som t.ex. vid inköp av hederspriser.
 
 
Fegentrilopp i Köln skjuts upp Tyskland.

Eftersom de manliga Fegentriryttarnas löpning i Oman ställts in skulle det i stället bli Köln som arrangerade årets första löpning i Longines Fegentri World Championship for Gentlemen. Loppet var planerat till den 15 mars men nu har loppet skjutits upp på grund av risken för spridning av Corona-viruset.
 
 
Galoppen ska växa på den gröna ön
 
Irland. Det andas optimism i den strategiska femårsplan som Horse Racing Ireland nyligen har presenterat.
Det finns i dag en allvädersbana i Dundalk men redan år 2022 ska en ny allvädersbana ha byggts i Tipperary. Antalet tävlings-dagar ska öka från 377 år 2021 till 416 år 2024. Prispengarna ska öka. Minsta prissumman ska öka från dagens 10.000 euro till 12.500 euro och förhoppningen är att antalet hästar i träning ska öka från 8.560 till mer än 10.000.
 
 
Morten Buskop har ett nytt hinderlöfte

Storbritannien. Förra torsdagen häckdebuterade dansk-uppfödde Magnum på Musselburgh. Riden av Stephen Mulqueen kom femåringen tvåa av sex startanden.
Magnum vann en löpning som treåring på Klampenborg. Han ägs av Morten Buskop som sedan tidigare har Bialco i träning hos Lucinda Russell i Skottland. Med ett par starter till i bältet och mer rutin kan Magnum vara något för Svenskt Champion Hurdle på Strömsholm den 13 juni.
Magnums stallkamrat Bialco startade i en häcklöpning på grannbanan Kelso i lördags. Den franskfödde skimmeln hade svårt på den tunga banan och ridande Blair Campbell valde att stanna av sin häst två hinder kvar. Efter Bialcos seger just på Kelso den 29 december var Morten Buskop öppen för att starta Bialco i Svenskt Grand National. Med litet tur kan det alltså bli två starthästar för norrmannen med det stora hinderintresset.
 
 
Coronaviruset sprider oro för Fegentri

Den internationella amatörryttarfederationen Fegentris årsmöte är planerat att äga rum i Paris den 21 mars. Men spridningen av coronaviruset gör att Fegentris styrelse ska ha ett extra möte på fredag för att ta ställning till arrangemangets genomförande.
 
 
2-2

blev det i segrar mellan kvinnliga och manliga jockeys i jockey-turneringen i Riyadh i fredags då kvinnliga jockeys för första gången fick rida löp i Saudiarabien.
Först ut att vinna var Lisa Allpress från Nya Zeeland och turneringen avslutades med seger för Sibylle Voght från Schweiz. De två loppen däremellan vanns av amerikanen Mike Smith som vann turneringen och fick en check på 30.000 USD. Bland de besegrade ryttarna fanns bl.a. Frankie Dettori.
 
 
Dagens Quiz

Först rätt svar på frågorna 31-33. Nathalie Johnsson vann Cupdagens Prix de l´ARK 2014 med sin Certo Cito. Det blev en tredjeplats (brons) för Ninni Westerlund i Fegentris världscup år 2007. Hästen som Fredrik Reuterskiöld segrade med på Strömsholm hette One At A Time.
Nu tre nya frågor.
34. Ninni Westerlund representerade Sverige i Fegentri även år 1999. Vad blev resultatet då? A) Silver B) Brons C) Ingen medalj.
35. För 20 år sedan, alltså år 2000, var Henrik Engblom champion på slätt. Men vem var segerrikast av ryttarinnorna? Hon är tränare i dag. Var det A) Vanja Sandrup B) Sandra Brolin C) Catharina (Wenell) Vång.
36. Åren 1998-2004 reds Skånska Fältrittklubbens Pokal på Jägersro. T.o.m. 2002 var loppet förbehållet manliga ryttare. Två av följande tre ryttare vann loppet två gånger. Vem i trion vann loppet endast en gång? A) Niklas Lovén B) Thomas Sandstöd C) Dennis Persson.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej