Malva Blademo vinner Käramikloppet

 
Malva Blademo tar sin tredje årsseger då hon vinner Käramikloppet-2 med Fabricio. Foto: Wolfram Meyer.

 

Bro Park 29 april. Konstnären Susanne Danielsson som driver företaget Käramik beläget ett längre sten-kast från Bro Park har skänkt hederspriser till tre av årets amatörlöpningar.

Det första loppet vanns av Malva Blademo på Falmouth Bay den 2 februari och det andra loppet vanns också av Malva Blademo fast nu på Fabricio.

Efter två strykningar kom sju hästar till start över 1400 m. My Cup of Tea (Karolin Pettersson) tog ganska omgående hand om ledningen med Fabricio och favoriten Carry On Deryck (Louise Pettersson) i nära anslutning. Carry On Deryck hade ett litet övertag i slutet av kurvan och vid upploppets början tröttnade My Cup of Tea helt.

Upploppsrakan bjöd i stället på en duell mellan Fabricio och Carry On Deryck där Fabricio till slut vann med en längd. Sedan var det ytterligare en halv längd ner till trean Lady Kheleyf (Tina Henriksson) som precis lyckades hålla undan före snabbt kommande Callac (Alina Öhgren).

Det var tredje årssegern för 17-åriga Malva Blademo som nu leder årets nationella topplista på slätt.  

Det tredje Käramikloppet rids den 1 november.

 

Segerrikaste amatörryttare slätlöpningar

Plac/ryttare                                Ant st: 1-2-3        Vinstsumma

1. Malva Blademo                            6:  3-0-0        79.186 kr

2. Michelle Rosenqvist                   5:  2-1-1         57.516 kr

3. Hanna Nimåker                            5:  2-0-1         60.568 kr 

4. Louise Pettersson                       8:  1-3-2         64.630 kr

5. Jessica Wadst                             4:  1-2-0          49.454 kr  

 

Emilie Finckenhagen vinner mot proffsen

Övrevoll 30 april. I brist på någon amatörlöpning fick Emilie Finckenhagen tre ritter mot proffsryttarna och vann en säker seger med Time to Dream i kvällens första löpning.

Time to Dream kom iväg som trea av fem, tappade litet i början av upploppet men sedan styrde Emilie Finckenhagen ut sin häst och vann med halvannan längd. Det var hennes första seger i proffslopp. Segern räknas dock inte in i championatet för amatörryttare där det endast räknas segrar i amatörlöpningar.
 

Jessica Wadst leder Börjes Cup

Jessica Wadst på Zewina Zaid håller undan för invändiga Michelle Rosenqvist på Point Boy. Foto: Stefan Olsson.

 

Jägersro 3 maj. Jessica Wadst vann söndagens Börjes Champion ARK Cup avd. 3 med Zewina Zaid och har nu tagit en klar ledning i ryttarserien.

Zewina Zaid var snabbast från start och släppte sedan inte någon förbi sig. Jessica Wadst hade full koll på medtävlarna även om Michelle Rosenqvist på Point Boy närmade sig oro-väckande hastigt strax före målgång. Enligt måldomaren skilde det hals i mål.

- Kul att rida en vinnare igen efter ett par andraplatser, var Jessica Wadsts kommentar. Kändes som jag hade det hyfsat under kontroll hela vägen även om det blev lite tajt till slut. Tackar Marcus och Mikaela Bergman för en fin ritt!

Louise Pettersson tog en ny tredjeplats på Grey Ascension som var nos före Malva Blademo på Alma C. Åtta hästar startade och distansen var 1200 m. 

 

Resultat Börjes Champion ARK Cup – avd. 3

1.    Jessica Wadst-Zewina Zaid

2.    Michelle Rosenqvist-Point Boy

3.    Louise Pettersson-Grey Ascension
 

 

Två nya styrelseledamöter har valts in

Vid ARK:s årsmöte i onsdags fick styrelsen två nya ledamöter i stället för   Annica Nordin och Sofia Presits vilka undanbett sig omval. Det är Kim Stern och Johanna Hederström.

Kim Stern var hinderchampion år 2018 och har tre år varit bäste amatörryttare på Strömsholm. På ett fåtal ritter kan Johanna Hederström se tillbaka på en meriterande seger med Elegant Song i en Seejagdrennen i Bad Harzburg.

Vidare omvaldes styrelseledamöterna Tina Henriksson och Hans Engblom.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej