Tionde segern för Hanna Nimåker

 Hanna Nimåker med pris från Käramik. Foto: Elina Björklund.

 

Bro Park 1 november. Årets tre segerrikaste amatörryttare belade de tre främsta platserna i Käramikloppet. Vann gjorde Hanna Nimåker med Last Reference efter receptet ledning från start till mål.

Det var nionde årssegern för Hanna Nimåker och den tionde totalt så i fortsättningen rider hon utan viktlättnad. Imponerande resultat, det var den 30 oktober förra året hon red sitt första lopp.

Malva Blademo höll Areyoutheway ett par placeringar bakom ledaren, gick upp som tvåa i slutkurvan men i mål skilde det 3,5 l. Åttahästars-fältets minst spelade häst Swinging of Venice (Alina Öhgren) var hyfsat med från start, tappade sedan mark och kom in på upploppet som sist av alla. Men en stark spurt förde fram dem till tredjeplatsen om än på behörigt avstånd från Areyoutheway. Distansen var 2350 m.

 

Om medlemskap i ARK

Alla som innehar giltig amatörryttar-licens, eller har haft sådan, blir medlemmar i ARK genom att betala in medlemsavgiften 300 kr till ARK:s BankGiro 805-8851.

Som medlem kan även väljas in person som aktivt medverkar i arbete för klubben eller dess ändamål.

Inval av sådan medlem kan ske vid klubbens Höstmöte den 9 november.

Är Du själv intresserad eller har Du förslag på någon lämplig person?

Maila till ohgren.anna@gmail.com 

 
 

Dramatiskt upplopp på Hoppegarten i dag

Tyskland. Det blev ett minst sagt dramatiskt upplopp i den första häcklöpningen som ridits på Hoppegarten i Berlin sedan 2004. In på upploppet kom favoriten Khan i ensamt majestät men föll på näst sista hindret. Silver Seam tog över ledningen men föll på sista hindret. Det bäddade för seger för Successor som i ett tidigare skede omväxlande haft täten tillsammans med Khan. Veronika Rezacova red vinnaren som tränas av Christian von der Recke. 13 hästar startade.

 

På söndag avgörs SG-JK Amateur GP

Jägersro 8 nov. På söndag rids finalen i ryttarserien SG-JK Amateur Grand Prix. Det kan bli trångt om platserna för att få delta. 18 hästar har anmälts och startfältet är begränsat till 12. Startanmälan sker i morgon måndag.

Fem resestipendier om sammanlagt 100.000 kr står på spel. Den slutliga vinnaren får 50.000 kr och för tvåan-femman är stipendierna på 25.000-12.500-7.500-5.000 kr.

Inför finalen är det två ryttare som kan vinna förstapriset, Hanna Nimåker (79 p) och Alina Öhgren (65 p). Seger i loppet ger 15 poäng. Ytterligare två ryttare har chans till andra- och tredjepriserna, Jessica Wadst (63 p) och Tina Henriksson (53 p).

Loppet gäller även som finalomgång i ryttarserien Wendes Artilleri-regementes Cup. Här är Hanna Nimåker redan klar slutsegrare.

 

ARK:s  Höstmöte  den  9 november

Klubbens Höstmöte (telefonmöte) hålls 9 nov kl 19.00.

 

Historisk hindersäsong med ökad startfrekvens

 

Jay Drew Kozaczek vann söndagens två hinderlopp, Novis-häcklöpningen med Early Voice och Finalsteeplechasen med Steccando före Accelerate (Chr. Roberts). Foto: E. Björklund.   

 

Årets hindersäsong är historisk så till vida som de nya hinderbanorna på Bro Park har tagits i bruk. Premiären var den 19 augusti och totalt har åtta hinderlopp ridits där.

Tyvärr ställdes Grand Nationaldagen på Strömsholm in på grund av Coronapandemin. Två av de fyra loppen ersattes dock så av 24 utskrivna lopp reds 22 men en häcklöpning på Göte-borg Galopp avbröts till följd av olyckshändelse.

Efter strykningar har 145 starter gjorts vilket ger ett snitt på 6,6 hästar per lopp. Det är avsevärt bättre än de två föregående årens snitt 5,2 respektive 5,5 och lovar gott inför framtiden.

 

Segerrikaste  hinderryttare  2020

Plac/ryttare

Ant st: 1-2-3

Vinstsumma

1. Kevin Parkin

   15:   7-4-0       

343.500 kr

2. Christopher Roberts

   19:   4-4-3

237.250 kr

3. Elliot Öhgren, a

   15:   4-1-1

156.650 kr

4. Jay Drew Kozaczek

     6:   3-0-2

109.310 kr

5. Niklas Lovén

   21:   1-5-6

211.700 kr

16 ryttare har ridit på hinder. Källa: Svensk Galopps Sportinfo

 

Nyheter i korthet:

-  Lördagens Hubertusjakt på Djurgården i Stockholm vanns av ARK-medlemmen Stefan Rödjare på Mindbender.  

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej