Dukat för kamp: Nimåker ./. Blademo

Stilstudie av årets ledande amatörryttare på slätt Hanna Nimåker på Cece Adorable, överlägsen vinnare med fem längder. Foto: Stefan Olsson.

 

Jägersro 11 oktober.  Mer spännande kan det knappast inte bli. Genom segern med Cece Adorable har Hanna Nimåker åtta årssegrar och leder nu amatörryttarnas topplista med Malva Blademo hack i häl.

Det är definitivt för tidigt att utropa någon nationell champion på slätt. Det lär bli en spännande kamp om championatet mellan Hanna Nimåker och Malva Blademo de kommande tävlings-dagarna fram till årets slut.  

Segerrikaste amatörryttare slätt 2020

1.  Hanna Nimåker                       24:   8-3-2      265.316 kr

2.  Malva Blademo                       29:   7-3-4      247.954 kr

3.  Alina Öhgren                           23:   5-3-2      216.526 kr

Walvis Bay (Sofia Presits) skötte farthållningen från start och hade länge My Spirit (Alina Öhgren) närmast efter sig. Hanna Nimåker höll sig i mitten av niohästarsfältet med Cece Adorable innan hon började avancera i slutsvängen. Walvis Bay hade fortfarande täten in på upploppet men då lade Hanna Nimåker i ytterligare en växel på Cece Adorable och försvann iväg till seger med 5 l. Tina Henriksson blev andraplacerad med Cece Mackmyra och Walvis Bay höll till tredjeplatsen.

Loppet, som reds över 1730 m, ingick i båda ryttarserierna  SG-JK Amateur Grand Prix och Wendes Cup. Hanna Nimåker leder båda ryttarserierna.

 

Wendes Cup avd. 4

SG-JK Amateur Grand Prix avd. 8

1.  Hanna Nimåker-Cece Adorable

2.  Tina Henriksson-Cece Mackmyra

3.  Sofia Presits-Walvis Bay

 

Poängställningen

SG-JK Amateur Grand Prix      Wendes Cup

1.  Hanna Nimåker          79 p           1.  Hanna Nimåker          35 p

2+ Jessica Wadst             51 p           2.  Jessica Wadst             18 p

2+ Tina Henriksson         51 p            3.  Elliot Öhgren              17 p

4.  Alina Öhgren              50 p            4.  Emelie Gustafsson     14 p

5.  Michelle Rosenqvist   27 p             5+ Malva Blademo         13 p

6+ Emelie Gustafsson      25 p            5+ Victoria M Larsen      13 p

6+ Daniel Mattsson          25 p            5+ Louise Pettersson, J   13 p 

 

 

Fystest inför licensförlängning 2021

Testtillfällen Jägersro. Torsdagar med start den 15 oktober.

Testtillfällen Bro Park. Lördag 17 oktober, måndag 26 oktober och måndag 2 november. För mer info se SG:s hemsida.

 

Elliot´s Irish Diary

Här är en första rapport från Elliot Öhgren från hans vistelse hos Willie Mullins, fler-faldig irländsk hindertränarchampion.

Allt här på Irland har funkat väldigt bra och det första intrycket jag har fått är mycket bra. Just nu bor jag i ett av de radhus som Willie själv äger och som används av stallpersonalen. 

Vi rider 4-5 turer från måndag till lördag och jobbar söndagar varannan helg. Hur det funkar i stallet och när vi rider är inte så mycket annorlunda än hur det funkar hemma i Sverige som t.ex. hos J:r Reuterskiöld eller Malle Smith.

Den stora skillnaden är så klart alla hästar att hålla koll på. Det handlar om cirka 200 hästar. Det svåraste just nu är att lära sig hästarna och var alla bor någonstans.

Sen är det litet annorlunda när vi träningsrider. Vi är cirka 30 ryttare som rider ut åt gången och vi alla värmer upp hästarna individuellt för att sedan få ridorder av Willie. Vi säger vilken häst vi rider och vad för arbete den gjorde sist för att hålla honom uppdaterad men det finns även journaler som vi ryttare håller koll på och fyller i. Sedan rider vi oftast iväg i grupper där vi antingen går på "the sand gallop" eller "the woodchip" (nermald träflis).

En annorlunda grej som var litet nytt är sättet banorna iordninggörs på men som jag nu förstått är det för att träna just hinderhästar och uthållighet. Träningsbanorna görs med flit djupa och nästan lite tunga.

 

Mest svensktränade hästar på Övrevoll

Övrevoll 8 oktober. Fyra av de fem främst placerade hästarna i torsdagens amatörlopp var svensktränade men ridna av norska ryttare till följd av Coronapandemin.

Inte oväntat svarade Dark Money (Mai Ellen Fjellheim) för farthållningen från startplatsen vid 2400 m. Linn Christine Arntzen på Dragonfly fick tidigt närkontakt med ledaren och övertog ledningen på bortre lång. Sedan var det i princip spel mot ett mål och Dragonfly försvann iväg till seger med drygt 5 l. Andraplatsen togs överraskande av Clauses Henri (Viktoria Aurora Hughes) och trea blev Gold Run (Ida Tandberg).

Inte heller var det helt oväntat att Emilie Finckenhagen skulle ta en ny seger, hennes åttonde för året. Det skedde i sadeln på Buffalo Soldier i en löpning mot professionella ryttare. 

 

 ARK:s Höstmöte den 9 november

 På grund av rådande Coronapandemi   hålls klubbens Höstmöte som  telefonmöte          måndagen den 9 november  kl 19.00.            Mer information kommer senare.

 

Nyheter i korthet:

-  Niklas Lovén hade ingen lycka med sig i sina fyra ritter på banan i Pardubice i Tjeckien. I det 130. Vielka Pardubicka, världens kanske svåraste hinderlopp (6900 m, 31 hinder), föll han av i landningen efter sjätte hindret.   

-  Carlos Lopez, åretsledande jockey på Övrevoll ochsjua på den svenskajockeylistan, har nu även överklagat beslutet om avstängning i fyra dagar under perioden den 21-28 oktober. Han har nu fyra öppna överklaganden hos Galoppöverdomstolen om sammanlagt 17 dagars ridförbud.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej