Räkna inte bort Alina Öhgren

 Tränare Annika Sjökvist tar emot segerekipaget Alina Öhgren på Arabianranta. Foto: Elina Björklund.

Bro Park 18 oktober.  Alina Öhgren visade med all tydlighet att hon inte ser slaget som förlorat varken om ryttarchampionatet eller resestipendiet i SG-JK Amateur Grand Prix när hon red Arabianranta till prydlig men knapp seger.

Det är tre tonårstjejer överst i amatörryttarnas topplista och genom segern idag har Alina Öhgren närmat sig toppduon.    

Segerrikaste amatörryttare slätt 2020

1.  Hanna Nimåker                       24:   8-3-2      265.316 kr

2.  Malva Blademo                       30:   7-3-4      248.454 kr

3.  Alina Öhgren                           24:   6-3-2      266.326 kr

 

Det var guldklass på hästarna i SG-JK Amateur Grand Prix och Alina Öhgren hade fått förtroendet att rida vinnaren av förra årets Jockeyklubbens 2000 Guineas Arabianranta som inte hade segrat sedan sin klassiska triumf. Hon förvaltade det väl.  Från start placerade hon sin häst mitt i niohästarsfältet och började sitt avancemang i svängen. Två i ledartrion från start, Frida Lööv på Heart of Dreams och Jessica Wadst på The Gurka, sålde sig dyrt och 100 m kvar fanns även Giovanni Neri på långspurtande Mr Kygo och Alina Öhgren på Arabianranta med i kvartetten som gjorde upp om loppet. Efter strid segrade Arabianranta med ½ l före The Gurka som var halsen före Mr Kygo. Distansen var 1600 m och segerpremien 49.800 kr.

Den tionde och avslutande avdelningen i ryttarserien SG-JK Amateur Grand Prix rids på Jägersro den 8 november. Även då är loppet utskrivet för litet bättre hästar. 

SG-JK Amateur Grand Prix avd. 9

1.  Alina Öhgren-Arabianranta

2.  Jessica Wadst-The Gurka

3.  Giovanni Neri-Mr Kygo

 

Poängställningen SG-JK Amateur Grand Prix    

1.  Hanna Nimåker         79 p       5.  Michelle Rosenqvist  31 p   

2.  Alina Öhgren             65 p      6.  Frida Lööv                  28 p    

3. Jessica Wadst             63 p       7+  Emelie Gustafsson    27 p        

4. Tina Henriksson         53 p       7+  Daniel Mattsson       27 p    

 
 

Niklas Lovén tog sin 200:e hinderseger 

En nöjd Niklas Lovén t.h. och Christopher Roberts.
 

Polen.  Man blir stum av beundran för denne mästerryttare, alla tiders segerrikaste hinderryttare med svensk licens.

I dag var 51-årige Niklas Lovén riktigt i sitt esse och vann två hinderlopp i Wroclaw på en bana där han firat stora triumfer genom åren. Dagens första seger var hans 200:e hinderseger i karriären. Jubileumshästen hette Ever Soleado och ledde från start till mål.

Redan i loppet efter blev det seger igen och det efter en kämparitt. Niklas Lovén kom in på upploppet som trea och hade långt fram till ledaren men i mål var han ändå först med hästen Avestan.

Det var inte långt ifrån att Niklas Lovén fick en tredje dagsseger. I dagens största löpning Crystal Cup (5500 m, 25 hinder) ryckte han åt sig ledningen strax före ingången till upploppet. Men efter sista hindret bröt hans häst Haad Rin kraftigt till höger och tappade fart och blev trea. Loppet vanns av Lukas Matusky på Cosmic Magic, en häst som Niklas Loven nyligen red till seger i polskt Grand National.

Christopher Roberts fick stå litet i bakgrunden för sin svenska kollega och tog som bäst två fjärdeplatser.

 

ARK:s Höstmöte den 9 november

På grund av rådande Coronapandemi hålls klubbens Höstmöte

som telefonmöte måndagen den 9 november

kl 19.00. Mer information kommer senare.

 

Nyheter i korthet:

-  Det har skrivits ut en häcklöpning i Tyskland söndagen den 1 november. Det är på Hoppegarten i Berlin, en bana där det inte har ridits hinderlöpningar på många år. Distansen är 3700 m och prissumman 6.300 euro. Det blir årets andra hinderlöpning i Tyskland.

-  Det reds två löpningar på Racing Arena i Ålborg den 12 oktober. Två amatörryttare lade beslag på tredjeplatserna, Matilde Klöve på Totally Convinced och årets ledande  amatörryttare Melissa Vesterholm på Dreaming of Love.

-  Svensk Galopp har meddelat att Galoppöverdomstolen skulle hålla förhandling i överklagade ärenden 16 oktober. Inom kort kommer det alltså beslut om Carlos Lopez m.fl.

-  Brittiskan Hollie Doyle tog en sensationell dubbelseger i lördagens Champions Day på Ascot. Först vann hon Long Distance Cup Gr-2 (storfavoriten Stradivarius oväntat blek) och sedan Champions Sprint Stakes-Gr 1.

-  Det har gjorts ett tillägg i propositionen till Börjes Champion ARK Cup avd. 14 på Jägersro den 25 oktober. Segrande hästen kommer att få ett Börjestäcke. 

 

Börjes Champion ARK Cup 2020

Kommande löpningar:

Avd. 14 söndag 25 oktober Jägersro

Avd. 15 – Final söndag 22 november Bro Park

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej