Fanny Malmström vinner i sin debut

 Fanny Malmström gör tummen upp efter seger i sin debutritt med Troubled Guy i Börjes Champion ARK Cup avd. 13 till-sammans med tränare Madeleine Smith. Foto: Elina Björklund.

 

Bro Park 21 oktober. Vilken dag för 19-åriga Fanny Malmström. Först får hon en spare ride på Trouble Guy, sin första ritt någonsin, och så vinner hon!

Nyrekryteringen av nya ryttare har inte varit vad man hade hoppats på i år mycket beroende på den rådande Coronapandemin. Av sex ryttare som debuterat tidigare i år hade en segrat, Frida Lööv, och så kom då Fanny Malmström som något av ett ljus i dunklet.

Åtta kom till start i Börjes Champion ARK Cup avd. 13 över 1200 m. You Bet (Evelina Rönnlund) var ett av två ekipage som skötte fart-hållningen med innerspårets Troubled Guy (Fanny Malmström) i nära anslutning. You Bet höll till andraplatsen när Troubled Guy sköt fram till seger med 2½ l och trea blev Ede´s Garrinchi (Malva Blademo).

 

Ny ARK-medlem: Fanny Malmström

 

Nyheter i korthet:

-  Tiger Roll, tvåfaldig vinnare av det brittiska Grand National på Aintree, har fått en annorlunda säsongsstart i år. Något överraskande skedde hans comeback i en slätlöpning för treåriga och äldre maidenhästar på slätt över 2800 m på den irländska banan Navan i torsdags. Tiger Roll sågs aldrig med chans och slutade sexa av nio hästar. Men siktet är fortfarande inställt på en tredje GN-seger i april. 

-  Silja Stören var i flera år en av de ledande amatörryttarna i Norge och var nationell champion åren 2014-2015. Hon var även trea i Longines World Fegentri Championship år 2014. Efter att ha varit lärling några år har hon nu tagit ut jockey- och tränarlicens med för närvarande tre hästar i sin vård.

-  Den svenska hästen Dragonfly vann torsdagens amatör-lopp på ett regnplaskigt Övrevoll efter en frontresa riden av Linda Dahl. Tvåa kom Michelle Palmberg på Moonflash.

 

Femte årssegern för Melissa Vesterholm

Danmark. Lördagens amatörlöpning i Odense vanns av Melissa Vesterholm som tog sin femte årsseger. Hon red hästen Minute Diamond. Det blev manligt på övriga trioplatser genom Mikkel Johansen på Saw Box Carlras och Lucas Olsen på Noble Question.

Ett lopp för amatörer och lärlingar utmynnade i en spännande upp-loppskamp där lärlingen Mathilde Lund Johansen på Houdini-themagician vann före Emma Ellekaer på Sir Oliver
 
 

Minnesrika hinderlöpningar på Bro Park

 

Bro Park 21 oktober. I steeplechasen St Eriks Pris, som har anor tillbaka till år 1895, upprepade tränare Charlotte Dillner och ryttare Christopher Roberts sin seger från ifjol, då med Last Interviewer och nu med Accelerate. Christopher Roberts vann loppet även 2012 med Lavirdan. Tvåa blev Kim Stern på Jungleland. Sedan vann Wontgetfooledagen (nr 4) häckloppet Ormus Memorial (foto: Stefan Olsson). Det var hästens tredje raka häckseger och denna gång red Jay Drew Kozaczek. Niklas Lovén försökte utmana med Three Is Company men fick ge sig. 

 

ARK:s Höstmöte den 9 november

På grund av Coronapandemin hålls klubbens Höstmöte som telefonmöte måndagen den 9 november kl 19.00.

Kallelse med dagordning bifogas detta nyhetsbrev.

 

 

Även Hedda Nexbo vinner i första ritten

 Hedda Nexbo tas emot i vinnarcirkeln av tränare Ellinor Rasmusson efter sin seger med Cece Adorable i Börjes Champion ARK Cup avd. 14. Foto: Stefan Olsson.
 

Jägersro 25 oktober. Liksom för Fanny Malmström blev det seger direkt för söndagens debutant Hedda Nexbo som red Cece Adorable i Börjes Champion ARK Cup avd. 14.

Formhästen Cece Adorable har varit pålitligheten själv i de senaste sju starterna med tre segrar och fyra andraplatser. Redan vid ingången till svängen övertog 15-åriga Hedda Nexbo ledningen med Cece Adorable och var sedan ohotade på upploppet. Reinhold (Hanna Nimåker) spurtade bäst till en andraplats och trea blev Point Boy (Michelle Rosenqvist).

Inför finalen i Börjes Champion ARK Cup har Malva Blademo en ointaglig ledning men flera ryttare har chans till andra- och tredjepriserna.

 

  
Resultat Börjes Champion ARK Cup – avd. 13

1.    Fanny Malmström-Trubled Guy

2.    Evelina Rönnlund-You Bet

3.    Malva Blademo-Ede´s Garrinchi

 

Resultat Börjes Champion ARK Cup – avd. 14

1.    Hedda Nexbo-Cece Adorable

2.    Hanna Nimåker-Reinhold

3.    Michelle Rosenqvist-Point BoyLiknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej