Wendes Cup rids för 17:e gången

Jägersro 1 september. På onsdag rids Wendes Artilleri-regementes Cup avd. 2. Sex hästar har startanmälts och ryttarseriens slutsegrare 2020 Hanna Nimåker är en av de deltagande ryttarna.  Ryttarseriens avd. 1 vanns av Moa Ek på Ko Zinzun.

Ryttarserien Wendes Artillerirege-mentes Cup instiftades år 2005 och rids alltså för 17:e gången i år.

Årets ryttarserie omfattar fyra löp-ningar, mot normalt fem, med final på Kriteriedagen den 7 november.

Vandringspriset till ryttarseriens slutsegrare är skänkt av Wendes Artilleriregementes kamratförening.

 

Vinnare av Wendes Artilleriregementes Cup 2011-2020

2011  Lea Olsen                                  2016  Yasmine Nilsson

2012  Sabina Karlsson                      2017  Jessica Wadst

2013  Yasmine Nilsson                      2018  Elliot Öhgren

2014  Yasmine Nilsson                      2019  Jessica Wadst

2015  Josefin Landgren                     2020  Hanna Nimåker

 

Svenska amatörryttare i topp på Övrevoll

Övrevoll. Två svenska ryttare ligger främst på listan över årets segerrikaste amatörryttare.

Hittills i år har det ridits elva amatörlopp på Övrevoll och nio återstår att rida i höst. 20 ryttare har ridit. Sex av dem har segrat. Charlotta Ericsson och Evelina Rönnlund har vunnit vardera tre segrar och toppar statistiken. 

 

Segerrikaste amatörryttare Övrevoll 2021

Plac/ryttare

Ant st: 1-2-3

Vinstsumma

1. Charlotta Ericsson

     5:   3-1-0    

114.600 NOK

2. Evelina Rönnlund

     3:   3-0-0

  92.500 NOK

3. Mai Elin Fjellheim

     8:   2-2-2

  99.000 NOK

 
 

Lucas Olsen och Melissa Vesterholm bäst

Danmark. Lucas Olsen vann på nytt med Noble Question och Melissa Vesterholm tog två segrar mot proffsen i Århus.

Det reds sex löpningar på Jydsk Vaeddelöbsbane i Århus i fredags. Det kombinerade amatör- och lärlingsloppet med åtta deltagare vanns liksom i Odense den 3 augusti av Lucas Olsen på Noble Question. Det var ledning från start till mål. På upploppet hade Lucas Olsen allt under kontroll och bara bevakade sin ledning. Övriga pengaplaceringar togs av lärlingsridna hästar.

Lucas Olsen har nu fem segrar och därmed har Danmark även en manlig ryttare som är kvalificerad att delta i Fegentris mästerskaps-serier om och när Danmark väljer att bli aktiv medlem i Fegentri igen. Sedan några år tillbaka är Danmark ”sleeping member”.

Förra årets danska champion Melissa Vesterholm hade en fin kväll med två meriterande segrar mot proffsryttarna. Först med Snatty Dancer i dagens huvudlöpning och sedan med Storm Wind. I båda loppen var det Jacob Johansen som kom tvåa. Melissa Vesterholm har nu fyra årssegrar och leder championstriden med en andraplats mer än Maria Jörgensen som också har fyra årssegrar.

 

 
 
 

 Inget stoppar Elin Ahlin, vinner SM

Målfotoseger för Elin Ahlin på Essere (nr 3) med huvud före Kate Alvesparr på Sir Gnet (nr 6). Foto: Elina Björklund/SG.

 

Bro Park 29 augusti. Årets ledande amatörryttare Elin Ahlin hade marginalen på sin sida när hon vann SM för Amatör-ryttare på Essere efter strid med huvud.

SM för Amatörryttare, som ridits sedan 1994, är ett av de tre mest åtråvärda amatörloppen att vinna i Sverige. En nyans högre status har Derbydagens Kronprinsens Husarregementes Memorial på Jägersro och Stockholm Cup-dagens Prix de l´ARK på Bro Park.

Ska det månne bli en trippel för Elin Ahlin som vann på Derby-dagen med Castashadow och nu med Essere (foto: Elina Björk-lund). Svaret får vi på Cupdagen den 19 september.

Samtliga tio startanmälda hästar kom till start i SM över 1600 m gräs. Surfers Paradise (Emelie Gustafsson) var den i tättrion från start som höll längst men fick ge sig när Essere övertog ledningen då hästarna svängde in på upploppet. Essere såg ut att gå en säker seger till mötes men utmanades ordentligt av Sir Gnet (Kate Alvesparr) mot slutet av upploppet. Trea kom också bra spurtande My Cup of Tea (Evelina Rönnlund) som dock hade fem längder fram till Sir Gnet. Surfers Paradise höll till fjärdeplatsen.

Elin Ahlin har nu vunnit sju årssegrar och marscherar mot en titel som  champion. Förra årets champion Hanna Nimåker vann elva segrar. 

 

Ställningen i Börjes Champion ARK Cup (avd 11)

1.   Kate Alvesparr                         39 p

2+  Michelle Rosenqvist                34 p

2+  Evelina Rönnlund                     34 p

4.   Hanna Nimåker                        31 p

5.   Elin Ahlin                                   30 p

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej