Bro Park 14 feb. På söndag rids den första av fem avdel- ningar i den nya ryttarserien ARK Länsförsäkringar Cup. Fullständiga bestämmelser finns att läsa HÄR

 
 

ARK får galoppbibliotek efter Lennart Sachs

 

Förre amatörryttaren och ARK- medlemmen Lennart Sachs (1941-2019) efterlämnade ett galoppbibliotek som nu genom hans hustru Magna Sachs har överlämnats till ARK.

Det handlar om ett 100-tal böcker, mest biografier om kända personer och hästar samt thrillers i galoppmiljö författade av Dick Francis och John Francome.

Böckerna förvaras tills vidare på Bro Park i avvaktan på att klubben åter får en egen klubblokal. Förutom böckerna fick ARK även överta flera tavlor, bl.a. två av Terje Dahlsom kan användas som hederspriser. Som amatörryttare vann Lennart Sachs 43 segrar i Sverige, 21 på slätt och 22 på hinder. Med Sorrento vann han Lindarängen Memorial (häck) två gånger och på slätt vann han den första upplagan av Cupdagens Prix de l ́ARK med Hillability.
Det handlar om ett 100-tal böcker, mest biografier om kända personer och hästar samt thrillers i galoppmiljö författade av Dick Francis och John Francome.


Cecilia Gråberg får ATG:s hederspris för sina betydelsefulla insatser inom ponnygaloppen

 

Vid ATG:s och travets gemensamma Årets Hästgala i lördags hyllades även galoppens Cecilia Gråberg. Hon fick ATG:s hederspris till en person som genom sina bestående insatser berikat svensk galoppsport och hästnäring.

Priset instiftades förra året och vanns då av Fredrik Janetzky.
Cecilia Gråberg, eller Cicci, är anställd på Svensk Galopp och på hennes bord ligger arbetsuppgifter med Ung Galopp och ryttarlicenskurser. Men det är för sitt mångåriga och betydelsefulla engagemang inom ponnygaloppen som hon fick priset.

Cecilia Gråberg (46 år) var en av landets mest segerrika amatörryttare på sin tid med 59 segrar, bland annat vann hon SM för Amatörryttare fem gånger.

Lisa Frigren får pris som Årets hästskötare

Sedan några år tillbaka delar Svensk Galopp ut ett pris till Årets hästskötare för att uppmärksamma de som har stor del i en tränares framgångar men som ofta jobbar i det dolda. Priset för år 2020 har tilldelats Lisa Frigren.
37-åriga Lisa Frigren har varit aktiv inom galoppsporten i runt 20 år och de senaste fyra åren har hon jobbat hos Bro Park-tränaren 
Julian McLaren.

Förra ARK-medlemmen Lisa Frigren red 15 amatörlöpningar åren 2005-2006 med om vi får kalla det blygsamt resultat. Men endast tre av de hästar hon red stod i odds under tio gånger pengarna så det var inga feta chanser hon hade. Som bäst blev det en tredjeplats.
Priset till Årets hästskötare har tidigare getts till 
Camilla Lindberg, Mietek Borko och Christoffer Wallin.

Stora framgångar för Willie Mullins och Paul Townend

Den gångna helgen har den irländska banan Leopardstown utanför Dublin bjudit på en högklassig hinderfestival med bland annat åtta Gr 1-löpningar. Bäst gick det för tränare Willie Mullins och jockey Paul Townend. Duon vann fem Gr 1-löpningar. Willie Mullins hade ytterligare en Gr 1-vinnare och totalt åtta vinnare.

Genom helgens segrar är Paul Townend segerrikaste hinderryttare med 79 segrar, fyra segrar mer än Rachael Blackmore.

 

Nyheter i korthet:

  • Söndagens tävlingar på Bro Park blev kraftigt försenade med drygt 4 1⁄2 tim på grund av att det saknades ambulans. Den långa väntan i kombination med kylan föranledde ryttarna att tvinga fram höjda vikter med 2 kg.

  • Vintergaloppen för åtminstone det goda med sig att nya lärlingar får gott om ritter. Förra året vann Emma Nordin sju segrar i januari-februari och i år har nyblivna lärlingen Alina Öhgren vunnit fem segrar när en tävlingsdag återstår.

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej