Vem vann på Täby för 22 år sedan?

Täby 21 februari 1999. Bana dt något tung. Mulet, + 4 C.

Tio hästar kom till start över 1350 m. Loppet vanns lätt med 3½ l av Cecilia Gråberg (då Cervin) med Ernst Wood. Hon blev tvåa i det årets championat med 6 segrar, en mindre än de 7 som Lena Jarvén hade.

Tvåa i loppet var Helena Fylking på Sebastian Wood och det innebar en tränardubbel för Rolf Wuscha.

På fjärde plats kom Dennis Persson med Mr Enshu och femma blev det årets hinderryttarchampion Andrew McLellan på Yesterdays Dream.

I det slagna fältet återfanns Mikael Tjernström och Ninni Westerlund.
 
 
 

 

Det är dags att betala

Medlemsavgiften

Medlemsavgiften är 300 kr

och betalas enklast in på

ARK:s BankGiro 805-8851.

Glöm inte ange namn.

 

Ska Tiger Roll vinna en tredje GN-seger

Irland. Dubbla Grand National-vinnaren Tiger Roll har varit ett stort diskussionsämne i vinter.

Ska han ta en tredje engelsk Grand National-seger på Aintree?

Frågorna är framför allt två. Hur står det egentligen till med formen och kommer kretsen kring Tiger Roll, tränaren Gordon Elliot och ägaren Michael O´Leary, att acceptera den vikt som handicappern gett hästen?

I sin föregående start på Cheltenham i november löpte Tiger Roll långt under sin förmåga och stannades av. I dag gav han ett bättre formbesked då han startade i en Gr 2-häcklöpning över 4200 m på Navan. Han hade länge bra kontakt med ledarna men tre hinder kvar fick han bekymmer med det tunga underlaget. Han kom i mål sist av sex hästar.

Nu står närmast en start i Glenfarclas Chase på Cheltenham på agendan.

Grand National på Aintree rids lördagen den 10 april.

 

Rättvisa har äntligen skipats

 

Nyhetsredaktören tar till orda:

Oacceptabelt lång handläggningstid hos galoppöverdomstolen

 

Så har då äntligen Galoppöverdom-stolens avgöranden publicerats.

I måndags kom Galoppöverdomstolens beslut i åtta av de nio överklaganden som legat öppna under lång tid. I några fall har handläggningstiden blivit oacceptabelt lång.

Svensk Galopp har förklarat den långa handlägg-ningstiden med dels svårigheten att få till stånd förhandling på grund av Covid-19, dels att dom-stolens ordförande blev sjuk efter det att för-handling hållits den 26 oktober.

Två av överklagandena gällde förseelser som begicks den 20 november 2019 respektive den 16 februari 2020. Det är svårt att se några som helst förmildrande omständigheter till varför dessa över-klaganden inte har blivit avgjorda tidigare. Det måste ha funnits olika möjligheter att hålla för-handling långt tidigare än den 26 oktober.

Carlos Lopez stod för fyra av överklagandena. Han fick rätt i ett fall men i slutändan blev han avstängd åtta vanliga tävlingsdagar under perioden den 11-25 april samt fyra storloppsdagar däribland  Pramms-dagen på Jägersro, Stockholms Stora Pris-dagen på Bro Park och Oslo Cup-dagen på Övrevoll. I samtliga fall har han blivit bestraffad för spårbyte som har stört medtävlare.

Det återstående öppna överklagandet gäller en förseelse den 16 februari 2020 och det har nu gått så lång tid att ryttaren inte längre har ryttarlicens.

 

Allt handlar om Cheltenham Festival

Det är nu drygt tre veckor kvar till årets Cheltenham Festival den 16-19 mars då

28 hinderlöpningar ska ridas på fyra tävlingsdagar. Det är då champions i de olika kategorierna ska krönas.

Redan nu handlar det mesta i brittiska och irländska galoppmedia om uppladdningen inför festivalen. Det är uppföljning och analyser av anmälda hästars chanser.

Varje tävlingsdag kommer dagens största begivenhet att ridas kl. 16.05 svensk tid. Spelet på Cheltenhamfestivalen är det största på hela året i Storbritannien.  

 

 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej