Elin Ahlin vann målfotoseger

 

Tränare Göran Schillström tar emot Elin Ahlin och Spirit River. Foto: Elina Björklund.

 

Bro Park 17 januari. Söndagens amatörlopp blev kontrastrikt. Precis på mållinjen hann långspurtande Spirit River upp loppets farthållare Surfers Paradise.

Emelie Gustafsson sände fram Surfers Paradise till ledningen och svarade för farthållningen. Långt ner i fältet avvaktade Elin Ahlin på Spirit River som fick upp ångan först en bit in på upploppet. På mål-linjen möttes de båda och efter studium av målfotot gav måldomaren segern till Spirit River med nos. Sju hästar startade över 2100 m.

Favoriten Dudhsagar (Kim Stern) fick inte sin önskeposition i front utan gick inledningsvis utvändigt om ledande Surfers Paradise innan krafterna tröt i svängen. Då tog Loki (Tina Henriksson) över andra-platsen. Men Spirit Rivers långspurt resulterade i seger. Det var andra årssegern för Elin Ahlin som även målfotovunnit med Shepherd Gate.

 

Fem sejdlar i ARK Länsförsäkringar Cup
 
 Fem sejdlar, en för varje löpning i ARK Länsförsäkringar Cup. Foto: Anna Öhgren.

 

På Bro Parks Vinterfinaldag den 14 februari rids den första av fem löpningar i den nya ryttarserien ARK Länsförsäkringar Cup.

Segrande ryttare i de fem loppen får en graverad sejdel och ryttaren med flest poäng efter det femte loppet vinner en inramad Bengt Böckman-litografi. Poängskalan är 15-9-6-3-2 poäng för de fem främst placerade ryttarna i varje lopp och en poäng till övriga ryttare. Vid lika poäng avgör resultatet i det femte loppet.

För att erhålla poäng krävs att ryttaren är medlem i ARK och har betalat årets medlemsavgift. Även ryttare som är medlemmar i DAC eller NoARK får poäng. Datum för resterande fyra lopp publiceras då propositionerna för årets huvudsäsong är klara.

 

Melissa Vesterholm årets komet i dansk galopp

Dansk trav- och galoppsport hade gemensam Årets hästgala i lördags som direktsändes på Fasttrackracing.dk. Amatörryttarinnan Melissa Vesterholm vann titeln som Årets komet i konkurrens med avels-hingsten Al Shemali och uppfödaren Stutteri Outback. 

 
 
Vem vann på Täby för 45 år sedan 
 
 

Täby 17 januari 1976. Bana halm-belagd, snötäckt, - 6 C.

Amatörloppet med tio deltagare vanns av Charlotte Löwenhielm, livs-kamrat med galoppens flygande fotograf Stefan Uppström, på sin egenägda Evansti. Tvåa, besegrad med ½ l, var Jan Köbin med Great Spectacle. Båda hästarna tränades av Kristina Lokrantz.

Ordningsföljden blev sedan exakt densamma i amatörloppet som reds två helger senare.

Jan Köbin hade även amatörtränarlicens i flera år och dessutom försåg han ARK med olika slags tryckalster som kuvert och annat som behövdes för klubbverksamheten och arrangerandet av Grand National-dagen på Strömsholm. 

Champion på slätt 1976 var Kjell ”Lillis” Olsson med 9 segrar på 24 ritter och segerrikast på hinder var Bengt Danielsson med 5 segrar.

 

Stopp för brittiska amatörryttare

Storbritannien. För att förhindra ytterligare spridning av Covid-19 stoppas alla amatörryttare från att rida löp i Storbritannien.

Propositioner i redan utskrivna amatörlöpningar ändras. Löpningar för hunter chasers, en löpningskategori som är förbehållen amatörryttare och en stor inkörsport för rekrytering av hinderryttare, öppnas för enbart professionella ryttare.

Brittiska Point-to-Pointlöpningar har ställts in sedan den 4 januari. Även Point-to-Pointlöpningar på Irland ställs in vilket tyvärr har drabbat Elliot Öhgren som varit startanmäld och skulle ha ridit sin första p2p.  

 

Det är dags att betala

Medlemsavgiften

Medlemsavgiften är 300 kr och betalas enklast in på

ARK:s BankGiro 805-8851

Glöm inte ange namn.

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej