Emelie Gustafsson blev tvåa i Pisa och

bronsmedaljör i Fegentrimästerskapet

 

Resultatlistan i årets sista löpning i Longines Fegentri World Championship Ladies. Loppet reds i Pisa.

 

Italien. Emelie Gustafsson tog en värdefull andraplats då årets Longines Fegentri World Championship Ladies avslutades med ett lopp i Pisa på söndagen.  Hon avancerade därmed till en tredjeplats totalt och förde upp Sverige till andraplatsen i nationstävlingen.

- Det känns jätteroligt och jag är väldigt glad över att jag fick chansen att åka i år. Banan i Pisa var väldigt fin tyckte jag, med stora träd runt om hela banan, och jag red en mycket ärlig och trevlig häst, summerar Emelie Gustafsson.  

Sverige har även representerats av Tina Henriksson och Sofia Presits vilka också är delaktiga i silvermedaljen för Sverige.

Hana Jurankova från Österrike, som vann Fegentriloppet på Bro Park nyligen, visade på nytt sin klass som ryttare. Hon vann sin fjärde Fegentriseger för året och vann championatet både individuellt och tog sitt hemland till seger i nationstävlingen.

Tvåa individuellt blev Karen Dieltjens från Belgien.

 
Emelie Gustafsson efter sin seger i Wendes Cup på Jägersro.  Foto: Nils Rosenkjaer.         

 

 Vi stöttar Sveriges Fegentriryttare

 

Melissa Vesterholm vinner Vinterfavoriten

Danmark. Melissa Vesterholm vann lika sensationellt som meriterande lördagens huvudlöpning på Jydsk Vaedde-löbsbane i Århus, tvååringarnas Den Jydske Vinterfavorit med hästen Dream in the Wind.

Prissumman var 90.000 danska kronor och nio hästar startade. Tvåa blev favoriten Stöjberg (Oliver Wilson). Det var sjunde årssegern för Melissa Vesterholm och hon blir därmed nationell amatörryttar-champion. Hon har tidigare i höst aviserat att hon överväger att bli lärling nästa år.

Värsta konkurrenten i kampen om amatörryttarchampionatet, Maria Jörgensen, blev trea i sin enda ritt på lördagen och hennes seger-skörd stannade på fem segrar. 

 

Emilie Finckenhagen vann årets finallopp

Övrevoll 14 november. Alltsedan Emilie Finckenhagen red sitt första löp år 2015 har hon varje år segrat minst en gång och ifjol vann hon hela nio segrar. Men i år har hon gått segerlös genom säsongen ända fram till finaldagen då hon slog till med seger på Famous Riff.

Söndagens lopp reds över 2400 m. När tiohästarsfältet svängde in på upploppet övertog Red Valley (Fernando Manzo) ledningen från Menada (Charlotta Ericsson) men passerades halvvägs på mål-rakan av Fredde (Michelle Palmberg).

Men från en placering som tredje sist i slutsvängen fick Emilie Finckenhagen fart på Famous Riff som spurtade starkast av alla och vann med drygt 3 l före Fredde.  På fjärde plats kom History Hill (Michelle Rosenqvist).

Resultatet i loppet hade ingen betydelse för utgången i kampen om ryttarchampionatet. Charlotta Ericsson och Evelina Rönnlund hade tre segrar vardera men Charlotta Ericsson hade fler andraplatser.  

 

Nyheter i korthet:

-  Galoppbanan i Bremen i norra Tyskand lades ner 2018 men i lördags återuppstod den. Det reds åtta löpningar med 86 start-anmälda hästar. Det reds bland annat ett Bumper race över 3400 m för hästar som startat i minst en hinderlöpning. Här segrade hästen Pop Rockstar som reds av Anna van den Troost och tränas av Christian von der Recke.   

-  Det råder bristande enhetlighet i redovisningen i program-bladets formrader när en häst har startat i en amatörlöpning med minderåriga ryttare. I lopp 9 på Bro Park den 27 oktober fanns tre olika varianter. För en häst stod det ”Ej toto” i kolumnen för vinnarodds, för en annan fanns en * (stjärna) och för en tredje häst var det helt blankt i kolumnen. ”Ej toto” synes vara en lämplig lösning. Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen har uppmärksammats på förhållandet.   

 

Michelle Rosenqvist segerrikast i väst

 

Amazon Cup, vandringspriset till årets mest segerrika ryttarinna på Göteborg Galopp i enbart amatör-lopp går till Michelle Rosenqvist.

Foto: Elina Björklund/SG.  

 

Segerrikaste amatörryttare Göteborg Galopp slätlöpningar 

Plac/Ryttare                     Ant st:  1-2-3

1.  Michelle Rosenqvist          5:  3-0-0

2   Charlotta Ericsson             5:  1-1-0

3.  Elin Rödjare                        2:  1-0-1 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej