Michelle Rosenqvist vinner Silversadeln

 Glad ryttarinna efter seger med Mr Naughty Boy i årets sista amatörlöpning på Jägersro, Michelle Rosenqvist med vandringspriset Silversadeln. Foto: Stefan Olsson/SG.

 

Jägersro 17 november. 17-åriga Michelle Rosenqvist från Älvängen strax nordost om Göteborg ligger trea på amatör-ryttarnas nationella topplista med tre segrar på Göteborg Galopp och likaså tre segrar på Jägersro.

Sin tredje seger på Skånebanan vann hon på finaldagen med Mr Naughty Boy, en häst hon vunnit med en gång tidigare i år. Nu gällde det loppet om vandringspriset Silversadeln.

Loppet reds över 1730 m och Mr Naughty Boy övertog led-ningen från Oaktree (Evelina Rönnlund) vid ingången till den bortre långsidan. Sedan handlade det enbart om dessa två. Mr Naughty Boy hade ett litet övertag hela tiden även om Oaktree utmanade och bara var slagen med hals vid målgång. Trea kom A Certain Romance (Moa Ek). Sex hästar startade. 
 
 
Kate Alvesparr champion på Jägersro
 

Kate Alvesparr (28) har i år gjort comeback som amatör-ryttare efter ett flerårigt uppe-håll på grund av familjebild-ning och barnafödande. 

Men hon har två gånger tidigare varit med och kämpat om titeln som amatörryttar-champion på Jägersro. 2015 var hon trea och 2016 var hon tvåa. Nu 2021 kom så det efterlängtade championatet.
 
 
Segerrikast på Jägersro 2021

Plac/ryttare

 Ant st: 1-2-3

Vinstsumma

1. Kate Alvesparr

2. Evelina Rönnlund

3. Hanna Nimåker

    15:  4-1-4

    11:  3-3-1

    13:  3-2-3

    140.900 kr

    133.600 kr

    128.720 kr

4. Michelle Rosenqvist

      9:   3-1-2

      90.300 kr

5. Emelie Gustafsson

    24:   1-6-2

    137.020 kr

Källa: Svensk Galopp. 21 ryttare har ridit, åtta har segrat.

 

Elin Ahlin vinner igen, tar 10:e årssegern

Stilstudie på årets ledande amatörryttare Elin Ahlin vid segern med Swiss Doctor i SGS Amatör Cup. Foto Elina Björklund/SG.

 

Bro Park 21 november. Elin Ahlin kan se tillbaka på en fantastisk säsong och den är inte slut riktigt än. Segern med Swiss Doctor i SGS Amatör Cup var hennes tionde för året varav nio på svenska banor.

Efter den första rusningen från starten vid 1600 m släppte Swiss Doctor ledningen till Freya Lucy (Kate Alvesparr) och Green Backspin (Emelie Gustafsson) vilka snabbt öppnade en stor lucka ner till huvudklungan som anfördes av Swiss Doctor. In på upploppet stumnade ledarna och Swiss Doctor tog över ledningen. Mot slutet av upploppsrakan närmade sig bra spurtande Dust Devil (Daniel Mattsson) men hade halvannan längd upp till vinnaren vid målgång. Även trean The Gurka (Tina Henriksson) svarade för en stark avslutning

Då det återstår tre amatörlöpningar att rida i år leder Elin Ahlin kampen om ryttarchampionatet med nio segrar mot sex segrar för värsta utmanaren Kate Alvesparr. Båda har sedan samma antal andra- och tredjeplatser. Förra årets champion Hanna Nimåker ligger på sjätte plats med tre segrar.

 

Hedersutmärkelse till Rachael Blackmore

Irland. Den irländska hinderryttarinnan Rachael Blackmore ska föräras en ny utmärkelse, the 2021 Irish Racing Hero Award, som ska delas ut vid det årliga Horse Racing Ireland Awards i december. Motiveringen är är att hon står bakom två historiska framgångar. Som första kvinna någonsin blev hon segerrikast av hinderryttarna på Cheltenham Festival i mars och sedan vann hon det engelska Grand National på Aintree med Minella Times.

Det kan bara tilläggas att i går vann Rachael Blackmore en uppmärk-sammad seger med A Plus Tard i Betfair Chase-Gr 1 på Haydock, det var första gången någonsin som en Irlandstränad häst vann loppet. Och i dag vann hon en Beginners Chase med mycket lovande Kapard i Navan på Irland. Båda hästarna tränas av Henry De Bromhead.

 

Nyheter i korthet:

-  Det har skrivits ut en amatörlöpning på Bro Park på en av de två nya tävlingsdagarna i december. Det blir på lördagen den 18 december och det är en Silverhandicap över 2100 m, aktuellt formtal - 4. Därmed ser det ut att bli 25 amatörlöpningar på Bro Park i år och 49 totalt i landet.

-  I Storbritannien är det just nu problem med små startfält i hinderlöpningarna på grund av torrt väder. Underlaget är inte så mjukt som de flesta önskar. Till Kempton Park i morgon måndag har det startanmälts 31 hästar i sex löpningar. Två av loppen har bara tre startanden. 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej