Silverstöveln ställs in på nytt

Göteborg Galopp 2 oktober. Dagens tävlingar har ställts in på grund av allt regnande i Göteborgsområdet som har gjort banan otjänlig.

Tyvärr har det drabbat loppet om vandringspriset Silverstöveln som egentligen skulle ha ridits på Strömsholm men som då ställdes in på grund av för få startanmälda hästar. Loppet flyttades då till årets finaldag på Göteborg Galopp.

Nu blev loppet alltså inställt igen. Ifjol flyttades loppet från Ströms-holm till Bro Park och vanns av Frida Lööv på Mr Pimms. 

Två av lördagens löpningar flyttas till Bro Park och rids nu på onsdag, klassikern St Leger och stonas Adalöpning.  

År 2020 reds SIlverstöveln på Bro Park eftersom tävlingsdagen på Strömsholm ställdes in pga pandemin. Loppet vanns av Frida Lööv på Mr Pimms. Foto: Elina Björklund/SG.
 
 
 
Melissa Vesterholm vann två segrar
 
Danmark. Fjolårets champion Melissa Vesterholm vann två segrar på Jydsk Vaeddelöbsbane i Århus den 24 septem-ber och ser ut att vinna ett nytt championat.

Det kombinerade amatör/lärlingsloppet med nio startanden vanns efter strid med en halv längd av Melissa Vesterholm på Dreaming of Love närmast före lärlingen Mathilde Lund Johansen på Sea Master och Victoria Larsen på Voguela.

Sedan red Melissa Vesterholm ett proffslöp och vann en smått överlägsen seger på Snatty Dancer. Det var parets fjärde raka seger. Melissa Vesterholm har nu sex årssegrar.

 

Brascostipendiet till Alina Öhgren

 

I samband med Stockholm Cupdagen delade ATG-ombudet Café Brasco på Söder i Stockholm ut årets Brascostipendium som går till ungdomar som brinner för, och jobbar med, trav- eller galoppsport.

Motiveringen i år löd så här:

”Till en person som är en förebild för galoppsporten. Hon har varit aktiv inom sporten sedan hon började rida ponnygalopp för ett årtionde sedan och har även efter sin tid som ponnyjockey fortsatt att arbeta för ungdomarna genom att vara aktiv inom ponnygaloppen. Hon skördar även stora framgångar som Sveriges mest vinnande lärling 2021.”

Fotnot. Som amatörryttare vann hon 16 segrar inkl. SM och Prix de l`ARK.  
 

 

 

ARK håller Höstmöte söndagen den

7 november kl. 10.30 i Tränarrummet.

Notera datumet.

 

 
 
 
Moa Ek vinner Dronningens Pris

Klampenborg 2 oktober. Det blev svensk ryttarseger i HM Dronningens Aerespraemie genom Moa Ek på Philiango.

Endast fem hästar startade i denna ärofyllda löpning över 2400 m. Det skapade litet dramatik då ledande Kate Alvesparr föll av Des Pa Cito vid ingången till tribunsvängen och hästen fortsatte med de övriga. Kate Alvesparr var snabbt på benen igen. Lucas Olsen övertog påpassligt ledningen med November Rain men vid ingången till upp-loppet hade Moa Ek fått fart på Philiango och hade sedan full koll på de övriga fram till mål. Det blev seger med 1½ l före November Rain.

Det var tredje segern för Moa Ek sedan debuten i november ifjol. 

 

Jana Kolackova vinner sin andra seger

Övrevoll 30 september. Torsdagens amatörlopp på regnigt dirttrackunderlag vanns av Jana Kolackova på Moonflash.

Loppet reds över 1750 m. Då mål passerades första gången hade Tsupermand (Linn Christine Arntzen) fått ledningen och höll denna till en bit in på upploppet. Då attackerade först Fredde (Michelle Palmberg) och såg ut att gå mot seger. Men 200 m kvar styrde Jana Kolackova ut Moonflash från innerspåret och tog upp jakten och i god tid före mål var segern säkrad. Moonflash vann med 2,5 l före Fredde som hade ungefär samma avstånd ner till trean Red Valley (James Fitzmaurice). Tsupermand höll till fjärdeplatsen. Nio hästar startade.

Det var andra ryttarsegern för Jana Kolackovasom började rida löp år 2018. Hon vann sin första seger samma år i sadeln på hästen Fredde, alltså samma häst som var tvåa i torsdagens lopp. Nu har hon ridit runt 50 lopp.

 

Fys- och konditionstest

Det är dags att göra fys- och kondi-tionstest inför licensförlängning 2022.

Följande testtillfällen gäller:

Jägersro: 4 oktober kl. 18

Bro Park: 30 oktober kl. 14

Göteborg (Åbytravet): 19 okt kl. 17

För mer info se SG:s hemsida.

 

Tredje raka för Wutzelmann i Honzrath

Tyskland. För tredje året i rad vann den tyska hinderhästen Wutzelmann steeplechasen Grosser Hindernispreis des Saarlandes. Liksom ifjol satt Pavel Slozil jr i sadeln.

Loppet reds i fredags på allvädersbanan i Honzrath med hinderna placerade på olika diagonaler. Distansen var 3400 m och seger-premien 3.000 euro. Fem hästar startade.

Nu 11-årige Wutzelmann, som tränas av Anna Schleusner-Fruhriep, vann HM Konungens Pris på Bro Park 2020 och var trea i Grand National på Strömsholm 2019, och har under en följd av år varit Tysklands bästa steeplechasehäst.

Årets seger i Honzrath blev tämligen odramatisk. Det var ledning från start till mål och vinst med drygt fem längder. Tvåa blev Oliver Schnakenberg på Zenith.

Loppet var det fjärde hinderloppet för i år i Tyskland, övriga tre reds i Bad Harzburg i juli.

 

Nyheter i korthet:

-  Kim Stern har bjudits in att rida en Fegentrihäcklöpning i Pardubici i Tjeckien lördagen den 9 oktober

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej