Göteborg Galopp 18 augusti. I fredags förlorade Daniel Mattsson på målfoto med Different Journey på Bro Park, i söndags vann han på målfoto med Francese Fratellin. Det är de små små marginalerna som avgör.

Det blev dock en lång väntan på definitivt resultat. Den lokala galoppdomstolen tog själv upp frågan om trängning av måltrean Watch Me Dance på upploppet och dessutom lade måltvåan Victoria Larsen på Lomax in protest för störning i svängen. Protesten avslogs men Daniel Mattsson fick ridförbud en dag för att ha stört Tina Henriksson på Watch Me Dance.

Det hade emellertid blivit någon form av antiklimax om galoppdomstolen hade ändrat ordningsföljden så att Lomax fått segern eftersom Victoria Larsen red med fel vikt (se egen notis).
Om löpningsförloppet kan sägas att det handlade enbart om de tre främst placerade hästarna. Filmen visar tydligt att Watch Me Dance får en knuff från Francese Fratellin och förlorar sina möjligheter till en bättre placering.

 

Jubileumsmingel på Bro Park

Amatörryttarklubben fyller 75 år och firar detta med ARK Jubileumslöpning på Bro Park torsdagen den 29 augusti. Det blir även mingel för klubbens medlemmar i Jockeyklubbsrummet kl. 17.00 – 18.15.

Anmäl gärna att Du kommer till ohgren.anna@gmail.com eller 070-820 57 86 senast den 22 augusti.
Välkommen.

 

ARK har haft möte med Svensk Galopp

I fredags hade Anna Öhgren och Hans Engblom från ARK möte med Svensk Galopps VD Fredrik Reuterskiöld och Cecilia Gråberg/Sportavdelningen.
Inför mötet, som genomfördes i positiv anda, hade ARK skickat in en agenda med ämnen som togs upp. Det gällde bland annat ryttargenomgångar, utbildning, amatörlöpningar och proppar samt klubblokal på Bro Park. När det gäller prisutdelning i amatörlöpningar framfördes önskemål om ett avlastningsbord så att den segrande ryttaren kan lägga ifrån sig sadel och annan utrustning för att kunna ta emot sitt pris på ett snyggt sätt inte minst om det finns prisdonator.

 

 

Göteborg 18 augusti. I sin första start sedan segern i Svenskt Champion Hurdle på Strömsholm 2018 svarade Luris Pegasus för en imponerande comeback då han vann Ormus Memorial över 4200 meter riden av Christopher Roberts. Andreplacerad blev Jumeirah (Henrik Engblom).

Christopher Roberts tog en ny seger i Novishäcklöpningen med Propelino. Tvåa kom Call Me Back (Niklas Lovén).

 

Tävlar med felaktig viktlättnad

21-åriga danska amatörryttaren Victoria Larsen tävlar med felaktig viktlättnad. Hon har tre segrar och hon får därmed utnyttja viktlättnad med två kg. Ändå tilläts hon rida Lomax med fyra kg lättnad i söndags på Göteborg Galopp.

Victoria Larsen har tagit två segrar på Klampenborg, den 16 september 2018 med Mink ́s Chanel och den 27 juli 2019 med Negroamaro. Dessutom vann hon ett lopp i HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship i Marocko den 21 april 2019.

Saken påtalades för Svensk Galopps representant, tillika sportchef Dennis Madsen i Göteborg men han sade sig inte veta något om hennes viktlättnad. Han hänvisade, med all rätt, till att synpunkter om ryttares felaktiga vikt ska anmälas före loppet. Av allt att döma är det Victoria Larsens seger i Marocko som inte har anmälts till Dansk Galop. Ansvaret för att det sker ligger främst på Victoria Larsen själv.

ARK har under många år rapporterat in svenska amatörryttares segrar i Fegentri och andra internationella inbjudningslöpningar utanför Skandinavien till Svensk Galopp.
I sammanhanget kan nämnas att lärlingen Iago Serry inte uppgav rätt antal segrar i hemlandet Brasilien då han sökte och beviljades svensk licens år 2013. Han red ett stort antal löpningar och tog flera segrar med större viktlättnad än vad han var berättigad till. När detta uppdagades dömdes han av Svensk Galopp till böter 20.000 kr (se mer i ARK GaloppNytt nr 74/2013).

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej